İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

Türk Tabipleri Birliği, TBMM İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın onaylanmaması için Meclis önünde eylem yaptı.

Haber Giriş : 15 Ocak 2004 14:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Türk Tabipleri Birliği, TBMM İçişleri ile Plan ve Bütçe Komisyonu'nda görüşülen Kamu Yönetimi Temel Kanunu Tasarısı'nın onaylanmaması için Meclis önünde eylem yaptı.

TTB Merkez Konseyi Başkanı Füsun Sayek, beraberindeki TTB yönetim kurulu üyeleri ve bir grup doktorla birlikte Meclis'in Atatürk Bulvarı kapısı önüne geldi. Burada basın açıklaması yapan Başkan Sayek, Kamu Yönetimi Kanunu ile ülkenin pazar, devletin şirket, vatandaşın ise müşteri haline getirilmek istendiğini ileri sürdü. ''Mesleğimiz ve toplumsal geleceğimizi karartacak Kamu Yönetimi Temel Kanunu'nun kabul etmiyoruz'' diyen Başkan Sayek şunları söyledi:

''Bu kanun ile sağlık başta olmak üzere kamu hizmetleri birer hak olmaktan çıkarılıyor. Sağlık kurumları ticarethaneye dönüştürülüyor. Tüm yurttaşlar birer müşteri haline getiriliyor, insan ortadan kaldırılıyor. İnsanların karşlığını ödeyebileceği ölçüde yaşayabileceği bir pazar düzenleniyor. Ülke açık pazara dönüştürülüyor. Devlet bu pazarın güvenliğini sağlayacak basit bir şirket haline getiriliyor. Hekimler dahil tüm kamu çalışanlarının iş güvencesi yok ediliyor. Kanun ile 'Performansa Dayalı Ücretlendirme' adı altında etik değerler başta olmak üzere çalışma ortamı tahrip edilmeye çalışılıyor. Çalışanların örgütleri yok edilmek isteniyor. Bunca yıldır yaratılan tahribat yetmezmiş gibi, insandan yana elimizdeki tüm birikimlerde yok edilmeye çalışılıyor. Mesleğimiz ve toplumsal geleceğimizi bütünüyle karartacak Kamu Yönetimi Temel Kanunu'nu kabul etmiyoruz''.

TTB Başkanı Sayek, bugünden itibaren bu kanunun gerçekleşmemesi için her türlü çabayı göstereceklerini belirterek, ''İnanıyoruz ki, insanı önceleyen her kesimle birlikte yürüteceğimiz faailiyetin sonucunda bu kanun uygulamaya konulmayacaktır'' diye konuştu. Polis TTB heyetinin eylemi sırasında Meclis önünde geniş güvenlik tedbirleri aldı. Eylemciler, Kamu Yönetimi Kanunu tasarısını Meclis'in önündeki bir ağaca astıktan sonra olay çıkarmadan dağıldılar.

habervitrini

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber