Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "Kamu Yönetimi Temel Yasası Tasarısında dini, etnik, şovenist bir anlayış varsa bunun sorumlusu benim, kabahat bana ait" dedi

Haber Giriş : 15 Ocak 2004 14:47, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin "Kamu Yönetimi Temel Yasası Tasarısında dini, etnik, şovenist bir anlayış varsa bunun sorumlusu benim, kabahat bana ait" dedi

TBMM Anayasa Komisyonu, üzerinde dün sert tartışmaların yaşandığı Kamu Yönetimi Temel Yasası Tasarısı'nın görüşmeleri için saat 10.00'da Başkan Burhan Kuzu başkanlığında toplandı.

Tasarının sunuş konuşmasını yapmak üzere söz alan Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Mehmet Ali Şahin, CHP Programı ve Genel Başkan Deniz Baykal'ın konuşmalarında kamu yönetimi ile ilgili çok daha ileri düzenlemelerin dile getirildiğini ifade etti.

Kamu yönetimini "Eski tas eski hamam" sürdürmenin artık mümkün olmadığını kaydeden Şahin, mevcut yapı ile hiçbir alanda başarılı olma olanağının bulunmadığını söyledi. Belediye gelirleri ve köylerle ilgili tasarılar hazırlanmadan bu tasarıyı hemen Genel Kurul'a indirmeyi düşünmediklerini de bildiren Şahin, "Hepsini eş zamanlı düşünüyoruz" dedi.

Bakan Şahin, tasarının "59. Hükümet'in tasarısı" olduğunu belirtti. "Tasarıda dini, etnik, şovenist bir anlayış varsa bunun sorumlusu benim, kabahat bana ait" diyen Şahin, bürokratlardan sadece teknik yardım aldıklarını, hiçbir bürokratın bakanlara direktif verme, düşüncelerini empoze etme hakkı ve yetkisi bulunmadığını söyledi.

Şahin, Cumhuriyet'in temel nitelikleri konusunda en az CHP'liler kadar hassas olduklarını ifade ederek, sözlerini şöyle sürdürdü:

"Dedikleriniz olsaydı, il meclislerini kurardık, bunları valinin denetiminden çıkartırdık, illerde vergi koyardık. Sizden daha fazla hassas olduğumuz için bunları yapmadık. Sizin görüşleriniz daha ileri, biz sizin kadar cesur değiliz."

netgazete

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber