İHL öğrencileri Meclis gündeminde

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 04 Mayıs 2006 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

AKP'nin Adıyaman il kongresine imam-hatip lisesi ve ilköğretim okulu öğrencilerinin okul kıyafetleriyle katıldığı iddialarını Meclis'e taşıyan CHP İzmir milletvekili Türkan Miçooğulları ve Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu, Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü ve çocukları kongreye taşıyan parti yöneticileri hakkında bir işlem yapılıp yapılmayacağını sordu.

Türkan Miçooğulları, Başbakan Erdoğan'ın yanıtlaması istemiyle verdiği soru önergesinde, AKP il kongresi için stadyuma gelen İHL öğrencileriyle ilgili olarak Adıyaman İl Milli Eğitim Müdürü ve okul yöneticileri hakkında bir soruşturma açılıp açılmayacağını sordu. "Diyarbakır'daki sokak gösterilerinde çocukları çocukları kullanan zihniyetle, parti kongrelerinde çoğunluğu ilköğretim çağındaki çocukları kullanan zihniyet arasında ne fark vardır?" sorusunu yönelten Miçooğulları, sosyolojik ve psikolojik açıdan toplumsal öneme sahip bu olaydan sadece Milli Eğitim Bakanı'nın mı sorumlu olduğu, Adalet ve İçişleri bakanlıklarının, Adıyaman Valiliği'nin ve güvenlik güçlerinin de olaya seyirci kalmasının doğru olup olmadığı sorularını yöneltti.

Feridun Baloğlu da önergesinde şu soruları yöneltti:

"-Seçmen olma niteliği bile olmayan öğrencileri, gruplar halinde partinizin il kongresine taşıyan yöneticiler hakkında işlem yapılacak mıdır? Yoksa bu yöneticileri, partinize hizmetleri nedeniyle kutlayacak mısınız?

- Adıyaman'daki yerel yöneticilerin 'okuldan kaçarak katıldılar' diyerek sorumluluğu öğrencilerin üzerine yıkma çabalarına rağmen; günlerce süren bir çalışma ile okulları siyasi bir etkinlik için alana taşıyanları orada neden uyarmadınız?

-Bu olay, Milli Eğitim Bakanınızın bir kısım okulları ne tür yöneticilere teslim ettiğini bir kere daha ortaya çıkardığına göre, bakanınızı uyaracak mısınız, kutlayacak mısınız?"

ATA UÇAĞI DA MECLİS GÜNDEMİNDE

Baloğlu, verdiği bir başka soru önergesinde de Başbakan Erdoğan'ın, AKP Adıyaman il kongresine, devlete ait ATA uçağı ile gittiğine ilişkin haberleri gündeme getirdi. Adıyaman il kongresinin yapıldığı tarih olan 3 Mayıs'ta ATA uçağının kulalınılıp kullanılmadığını soran Baloğlu, şu soruların da Erdoğan tarafından yanıtlanmasını istedi:

"-Kamu hizmetleri için Başbakanlığa tahsis edilen uçağı kullanarak, partinizin il kongresine katılmayı 'siyasal eşitlik' kavramı ile nasıl bağdaştırıyorsunuz?

Kamu kuruluşlarının kimi törenlerini partinizin il kongreleri ile aynı tarihte yaparak; kamu araçlarını siyasal amaçla kullanma hakkını, hangi yasal düzenlemeden alıyorsunuz?

-ATA uçağında sizinle birlikte AKP yönetiminden kimler yer almıştır? Bu kişiler hangi sıfatla ve hakla bir parti kongresine, devlete ait bir araçla taşınmışlardır?

-Partinizin il kongrelerine ve diğer siyasal çalışmalarınıza katılmak üzere kullandığınız ATA uçağının ve diğer kamu araçlarının, yakıt ve diğer masraflarını partinizin kasasından ödedikten sonra, halktan özür dileyecek misiniz?

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber