Torbalı Belediyesi iki temizlik aracı daha aldı

Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde alınan vakumlu yol süpürme aracı ve çöp konteynırı yıkama aracı hizmete başladı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 08 Ocak 2014 23:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Torbalı Belediyesi iki temizlik aracı daha aldı

Torbalı Belediyesi Temizlik İşleri Müdürlüğü bünyesinde alınan vakumlu yol süpürme aracı ve çöp konteynırı yıkama aracı hizmete başladı. Belediyedeki 4 metreküplük hacme sahip olan vakumlu süpürge aracı sayısı 2'ye çıktı. Yeni alınan çöp konteynır yıkama aracıyla da, çöp toplanan konteynerleri yıkama ve dezenfekte işlemini gerçekleştirilecek. Araç, çöp konteynerini kendi içerisine alarak yıkama ve dezenfekte işlemini gerçekleştiriyor ve pis suyu kendi içerisinde barındırarak dışarıya vermiyor.

YAPRAK DÖKEN AĞAÇLAR İÇİN BİREBİR

Torbalı Belediye Başkan Yardımcısı Yıldız Sivrikaya, vatandaşların daha rahat ve temiz bir ortamda yaşamlarını sürdürebilmeleri için gayret ettiklerini ifade ederek, "İlçemizdeki ağaçlar, yaz-kış yeşil olan ve sürekli dökülen yaprakları olan iğne yapraklı ağaçlardan oluştuğundan dolayı sürekli temizletilmesi gerekmekte, aşırı derece dökülen ve toplanılmayan yapraklar çevre kirliliğine neden oluyordu. Bu nedenle 1 adet olan vakumlu süpürge araç sayısını 1 tane daha arttırarak 2'ye çıkardık" diye konuştu.

MAKİNE İLE DAHA SİSTEMATİK

Sürekli yerlere düşen yaprakların daha hızlı şekilde kaldırılması ve çevre kirliliğini asgari düzeye düşürmek üzere bu araçların alındığını ifade eden Sivrikaya, "Ağaçlardan düşen yaprakların ve yollara vatandaşlar tarafından atılmış olan atıl vaziyetteki çöplerin temizlenmesinin temizlik personelleri ile yapılması daha uzun bir mesai gerektiriyor. Bu nedenle ilçemiz yollarının temizliğinin daha hızlı bir şekilde yapılabilmesi için aldığımız aracımız yararlı olacaktır" şeklinde konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber