Okul Müdürü çeteye daha önceden kömür vermiş

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 07:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Hürriyet'in "Başkentte Kábus Okul" manşetini değerlendiren Ankara Valisi Önal, "Olay münferit ve daha önce okul müdürü oradaki çetelere kömür vermiş. Bu sene vermeyince bu olay çıkmış" dedi.

ANKARA Valisi Kemal Önal, Çinçin Bölgesi'nde öğretmenleri silahla tehdit edilen, karşısında uyuşturucu satılan Hıdırlıktepe İlköğretim Okulu'ndaki olayları doğrularken, "Okul müdürü oradaki çetelere daha önce kömür vermiş. Bu sene vermeyince olay çıkmış" dedi. Hürriyet'in "Başkent'te Kábus Okul" başlığı ile duyurduğu haberi değerlendiren Ankara Valisi Önal, şunları söyledi: "Polisin olmadığı yerde huzur olmaz. Polis orada var ki orada öğretim devam ediyor. Olay münferit ve daha önce okul müdürü oradaki çetelere kömür vermiş. Bu sene vermeyince bu olay çıkmış."/_newsimages/1474254.jpg

Önal, geçen yıl kömür veren müdürün halen görevde olan müdür olup olmadığı yolundaki soruya, "Şu an için bilemeyeceğim" yanıtını verdi. "O bölgede biraz sorunlar var" diyen Ankara Valisi Önal, şöyle devam etti: "Bütün emniyet güçleri onun üzerine gidiyor. Şu anda öğretim de devam etmektedir orada. Uyuşturucu konusu tabii bizim en çok üzerinde durduğumuz konu. Çünkü öğrencilerimizin bu belanın dışında tutulması lazım. Polis gecesini gündüzüne katarak bütün birimleri ile bunun üzerinde duruyor. Ayrıca kendi emniyet asayiş görevinin dışında okullarda veli toplantıları yapıyor. Velilerle çocuk arasındaki ilişkide uyuşturucunun önemi konusunda devamlı konferanslar veriliyor. Yani polis üzerine düşen görevi yapıyor. Bütün bu olayların üstüne büyük bir dikkatle ve titizlikle gidiyoruz."

Başbakan Yardımcısı ve Devlet Bakanı Mehmet Ali Şahin, yaşananları bir güvenlik sorunu olarak nitelendirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber