Tişört gasbına 4 yıl 2 ay hapis cezası

Adana'da polisten kaçarken tanınmamak için bir çiftçinin tişörtünü gasp eden ve 10 yıl hapse mahkum edilen sanığın, tişörtü iade etmek istemesi pişmanlık sayılıp, cezası 4 yıl 2 aya indirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2014 11:43, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Tişört gasbına 4 yıl 2 ay hapis cezası

Organize Sanayi Bölgesi'nde 30 Eylül 2013'te asayiş uygulaması yapan Adana Emniyet Müdürlüğü Asayiş Şube Müdürlüğü ekipleri, Kamuran B.'nin kullandığı otomobili şüphe üzerine durdurdu. Otomobilde yapılan aramada esrar kırıntıları bulunması üzerine sürücü Kamuran B., esrarın yolda araçtan atlayan arkadaşı Remzi G.'ye (35) ait olduğunu söyledi. Bu bilgi üzerine şüpheli Remzi G.'yi arayan ekipler, araziye atılı poşet içinde 41 kilo 500 gram esrar buldu. Polisleri fark ederek bir tavuk çiftliğine giren Remzi G. ise, Uğur Şimşek'e (24) "Polis beni kovalıyor. Tanınmamak için bana tişörtünü ver" dedi. Yanında eşi ve 2 çocuğu bulunan Şimşek, tişörtünü vermek istemedi. Bunun üzerine Remzi G., üstünde bulunan bıçağını çıkartıp Şimşek'in üzerindeki tişörtü zorla gasp etti. Tanınmamak için üzerindeki tişörtü çıkartıp gasp ettiği tişörtü giyen zanlı, Şimşek'in ihbarı üzerin kısa sürede yakalandı.

Remzi G.'nin üzerindeki gasp edilmiş tişörte 'delil' olarak el konulurken, polisler aldıkları yeni tişörtü gaspçıya giydirdikten sonra adliyeye sevk etti. Kamuran B. ile birlikte tutuklanan Remzi G. hakkında, tişört gasbı suçundan Adana 3. Ağır Ceza Mahkemesi'nde açılan dava karara çıktı.

Zanlı, suçlamaları kabul etmeyerek, "Arkadaşımla alkol aldık. Polis durdurunca araçtan inip kaçmaya başladık. Polis beni gördüğü için tanınmamak için girdiğim çiftlikte bir kişiden eski tişört istedim. Verdiği tişörtü giydim. Polisler yakaladı. Bıçak çekerek tişörtü almadım, gasp etmedim" diye kendini savundu.

Polisteki ifadesinde tişörtünün gasp edildiğini söyleyen Şimşek ise mahkemede ifade değiştirdi. Sanıktan şikayetçi olmadığını belirten Şimşek, "Kümeste temizlik yaparken geldi, tişört istedi. Bir tişört verdikten sonra gitti. Bıçakla almadı" dedi.

Mahkeme heyeti, Remzi G.'yi tişört gasp etmek suçundan önce 10 yıl hapse mahkum etti. Gasp ettiği tişörtle yakalanıp, tişörtü geri vermek istemesi pişmanlık sayılıp cezası 5 yıla, duruşmadaki iyi hali nedeniyle de 4 yıl 2 ay hapis cezasına indirildi. Remzi G., tutuklu bulunduğu süre de göz önünde bulundurularak tahliye edildi. Şahıs hakkında uyuşturucudan da ayrı dava açıldığı belirlendi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber