Komisyonda 'yurt' tartışması

Sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın görüşmelerinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fon kaynakları ile yurt yapımına ilişkin maddede tartışma çıktı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 09 Ocak 2014 12:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Komisyonda 'yurt' tartışması

TBMM Plan ve Bütçe Komisyonu'nda, sosyal politikalarla ilgili "torba tasarı"nın görüşmelerinde, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fon kaynakları ile yurt yapımına ilişkin maddede tartışma yaşandı.

Komisyonda, Aile ve Sosyal Politikalar Bakanlığı'nın Teşkilat ve Görevleri Hakkında Kanun Hükmünde Kararname ile Bazı Kanun ve Kanun Hükmünde Kararnamelerde Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Tasarısı üzerinde görüşemeler devam ediyor.

CHP Ankara Milletvekili İzzet Çetin, tasarının, Sosyal Yardımlaşma Vakfı fonuyla yurt yapımına ilişkin maddesinde, "vakıf" kelimesinin hangi vakfı kastettiğinin açıkça anlaşılmadığını ileri sürdü. Çetin, söz konusu kelimenin genel anlamda kullanıldığını savunarak, bunun aslında "iktidar ile cemaat arasındaki kavganın yansıması" olduğunu iddia etti. Çetin, "Neden son aylarda meydana gelen gelişmelerden sonra, özellikle dershanelerle ilgili konu gündeme geldikten sonra böyle bir düzenleme getiriyorsunuz. Cemaatin vakıflarına el konulacağı herkes tarafından konuşulurken" dedi.

Aile ve Sosyal Politikalar Bakanı Ayşenur İslam ise söz konusu maddenin, özellikle kız çocuklarının eğitimini daha iyi bir şekilde sürdürebilmesi için barınma imkanı sağlayan düzenlemeyi içerdiğini söyledi.

Çetin'in eleştirilerini değerlendiren İslam, "Maksadın dışında bir yere geldik. Zaten değişiklik yapılan kanun Vakıflar Kanunu değil. Ayrıca tasarının 7. maddesinde, metinde geçen 'vakıf' kelimesinin, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kastettiği açıkça belirtilmiş. Tasarının tümündeki 'vakıf' kelimesi, Sosyal Yardımlaşma Vakfı'nı kastediyor. Ama bunun yine de yanlış anlaşılacağını düşünüyorsanız, kanun yapma tekniğini bozalım, 'vakıf' yerine, 'Sosyal Yardımlaşma Vakfı' diyelim" diye konuştu.

Yapılan oylamada madde kabul edildi.

Tasarının diğer maddelerinin görüşülmesi ise sürüyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber