Kadın öğretmenden öğrenciye darp iddiası/ Video

Bahçelievler’de ortaokul öğrencisi M.A.’nın ailesi çocuklarının öğretmeni tarafından darp edildiğini öne sürerek polise başvurdu.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 10 Ocak 2014 15:33, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59

Darp raporu alan ailenin şikayeti üzerine öğretmen polise ifade verdi.Olay, Bahçelievler'de bulunan Kuleli Ortaokulu'nda yaşandı. İddiaya göre, okuldan eve dönen 6/F sınıfı öğrencisi M.A.(12) ailesine, İngilizce öğretmeni E.K.'nin kendisini darp ettiğini söyledi. Bunun üzerine çocuklarını yanına alan aile Bakırköy Dr. Sadi Konuk Eğitim ve Araştırma Hastanesi'ne giderek önce darp raporu aldı, ardından Kocasinan Polis Merkezi Çocuk Bürosu'na giderek polise başvurdu. Şikayet üzerine soruşturma başlatan polis, İngilizce Öğretmeni E.K.'yı emniyete davet ederek ifadesini aldı. E.K., ifade verdikten sonra polis merkezinden ayrıldı.

Yaşanan dayak iddiasına ilişkin açıklama yapan küçük çocuğun babası Mehmet A., "Benim çocuğum okuduğu okulda arkadaşı ile tartışıyor. Öğretmeni benim çocuğuma kızıp başlıyor darp etmeye. Öğretmenlerin eğitici, öğretici olması lazım. Biz çocuklarımızı öğretmenlere, okullara yolluyoruz, onlara teslim ediyoruz. Çocukları dövmek mi gerekiyor. Ben burada şikayetçi oldum ve hastaneye gidiyorum darp raporunu da alacağım" dedi.

Baba Mehmet A., karakolda öğretmenle de karşılaştıklarını belirterek, "Öğretmen uzlaşma yoluna gitmek istiyor. Ben kabul etmiyorum sonuna kadar devam edeceğim. Çocuğumun psikolojisini, arkadaşları içerisinde dövmesini düşünüyorum. Artık bundan sonrasına yargı karar verecek" diyerek yaşananları anlattı.

Öğretmeni tarafından darp edildiğini iddia eden M.A. ise "Okulda arkadaşım ile tartıştık biraz. Sonra arkadaşım sınıfa geldi ve öğretmene şikayet etti beni. Öğretmen beni tahtaya kaldırarak boğazımdan sıktı ve yerine geç dedi. Sırama oturduktan sonra saçımdan tuttu ve sıraya vurdu. Bunları bütün sınıf arkadaşlarımın yanında yaptı. Ben çok üzüldüm ve ağladım" diyerek öğretmenin kendisini sınıfta bırakmayla da tehdit edildiğini öne sürdü.

Konuyla ilgili başlatılan soruşturma sürüyor.

ORHAN METE

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber