MEB'den YÖK'e: 15 üniversiteye sen de rektör atayamazsın

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 14:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni kurulacak üniversitelere kurucu rektör atanmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin dün verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, bugün bir açıklama yaparak, YÖK'e üstü kapalı "Atama yetkin yok" mesaj verdi

Milli Eğitim Bakanlığı, yeni kurulacak üniversitelere kurucu rektör atanmasına ilişkin Anayasa Mahkemesi'nin dün verdiği yürütmeyi durdurma kararının ardından, bugün bir açıklama yaparak, YÖK'e üstü kapalı "Atama yetkin yok" mesaj verdi.

"YÖK'ün kurucu rektör atama yetkisi yok" anlamındaki üstü kapalı mesajı içeren açıklamada Anayasa Mahkemesi'nin kararının ardından durumun hukuki bir boşluk doğurduğu ve yeni bir yasal düzenleme yapılması gerektiği bildirildi. Milli Eğitim Bakanlığı Basın ve Halkla İlişkiler Müşavirliği'nce yapılan açıklamada, dün Anayasa Mahkemesi'nce, 15 yeni üniversiteye kurucu rektör atamasına ilişkin verilen kararın hukuki boşluk doğurduğunun altı çizildi.

"Anayasa Mahkemesi yürütmeyi durdurma kararı vermiştir. 2547 sayılı Yüksek Öğretim Kanunu'nun 13.maddesi kurulu üniversitelere rektör atamalarının nasıl yapılacağını düzenlemekte, ancak yeni kurulan üniversitelere rektör atamalarının nasıl yapılacağına dair bir hükmü ihtiva etmemektedir" denilen açıklamada şunlar kaydedildi:

"Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma gerekçesinin ilan edilmesini takiben yeni bir yasal düzenleme yapılması kaçınılmazdır. Nitekim bir boşluk doğduğu ve yeni bir düzenleme yapılması gereği, kararı açıklayan Sayın Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili tarafından da ifade edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber