Çelik'ten YÖK'e: Kurucu rektörleri atayamazsın

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 14:28, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin 15 yeni üniversitenin kurucu rektörlerinin atanma şekline ilişkin yasa maddesini iptal etmesinin ardından hukuki bir boşluk doğduğunu, bu boşlukta YÖK'ün kurucu rektörleri atayamayacağını bildirdi.

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, 15 yeni üniversitenin kurucu rektörlerinin atanma şeklinin Anayasa Mahkemesi tarafından iptal edilmesinin ardından hukuki bir boşluk doğduğunu, bunun için yeni bir yasa düzenleme gerçekleştirilmesi gerektiğini bildirdi. Çelik, YÖK'ün kurucu rektörleri atayamayacağına dikkat çekti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik, Anayasa Mahkemesi'nin dün verdiği kararın ardından kurucu rektörlerin YÖK tarafından atanabileceği şeklindeki yorumlara ilişkin değerlendirmelere yönelik yazılı bir açıklama yaptı. Çelik, kurucu rektörlerin atanma şekline ilişkin Anayasa Mahkemesi tarafından esastan karar verilmesi beklenirken, yürürlüğünün durdurulduğunu ifade ederek, Mahkeme kararının hukuki bir boşluk doğurduğunu belirtti.

YÖK ATAYAMAZ

YÖK Kanunu'nda kurulu üniversitelerin rektör atamalarının nasıl yapılacağına ilişkin düzenlemeler yer aldığını, ancak yeni kurulan üniversitelere rektör atamalarının nasıl yapılacağına dair bir hüküm bulunmadığını bildiren Çelik, açıklamasında şöyle dedi:

"Anayasa Mahkemesi'nin yürütmeyi durdurma gerekçesinin ilan edilmesini takiben yeni bir yasal düzenleme yapılması kaçınılmazdır. Nitekim bir boşluk doğduğu ve yeni bir düzenleme yapılması gereği, kararı açıklayan Sayın Anayasa Mahkemesi Başkan Vekili tarafından da ifade edilmiştir."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber