Mardin'de ilk Arapça mahalle ismi

Mardin’de 1923 yılında ismi değiştirilen Savurkapı Mahallesi'nin ismi Babussor Mahallesi olarak değiştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 11 Ocak 2014 21:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mardin'de ilk Arapça mahalle ismi

Mahalle sakinleri belediye meclis üyelerinin aldığı bu karara sevindiklerini söyledi. Mardin Belediye Meclis üyesi Abdulkadir Mirzaoğlu, belediye meclisinde aldıkları karar üzerine mahallenin eski adını almasını sağladıklarını belirtti. Mahalle isimleri ilk olarak 2009 yılında alınan kararla Evren olan ismin Kotek olarak değiştirilmesi ile bu yolun diğer mahalleler için de emsal teşkil ettiğini belirten Mirzaoğlu, "Daha sonraki çalışmalarımız neticesinde buradaki mahalleliye danışarak, Mardin'in en büyük mahallesi ve en eski mahallesi olan Savurkapı Mahallesi vatandaşlarımızın yoğun talebi üzerine eski adı olan Babussor olarak değiştirilmesi yönünde bir talep oldu. Vatandaşlarımızın biz de Mardin belediyesi meclis üyesi olarak bu talep karşısında duyarsız kalmadık. Aralık ayı içerisinde bir önerge verdik, bugün itibarıyla artık Babussor Mahallesi resmi olarak kayıtlara geçmiştir, kabul edilmiştir. Savurkapı Mahallesi adı mahallenin tarihine yakışan bir isim değildi. Babussor kelimesi söylediğiniz gibi Arapça bir kelimedir. Türkiye de bir ilk olarak kayıtlara geçecektir. Bu kararın alınmasından dolayı mutluluk içerisindeyim" dedi.

Mahalle Muhtarı Muhtarın Ali Avuka ise, "1923'ten beri bu mahallenin adı Savurkapı Mahallesi olarak geçmekteydi. Belediye meclis üyelerinin aldığı kararla adı Babussor olarak değişti. Hepsine teşekkür ediyorum" diye konuştu.

Mahalle sakinleri de, "Savurkapı Mahallesi'nin bir anlamı yoktu yıllardır bu mahallenin adını biz Babussor olarak biliyorduk. Mahallemizin eski adını alması bizi sevindirdi" ifadelerini kulandı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber