Adliyedeki etler at değil sığır eti çıktı

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 20:16, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ankara Adalet Sarayı yemekhanesine, ?at ve eşek eti? verildiği iddialarıyla ilgili alınan numunelerde yapılan üçüncü tahlilde etlerin ?sığır eti? olduğu tespit edildi.

AA muhabirinin aldığı bilgiye göre, Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi Besin Hijyeni ve Teknolojisi Ana Bilim Dalı'na gönderilen numunelerle ilgili düzenlenen ?muayene ve analiz raporu? Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı'na gönderildi.

Raporda, iki adet arka butun fiziksel yönden incelendiği ve sonra etler sıyrılıp arka bacak kemiği çıkarılarak anatomik yönden muayene yapıldığı bildirildi.

Yapılan inceleme sonucunda kemiklerin her ikisinde de sığırlara özgü bulgular bulunduğu belirtilen raporda, numunelerde ayrıca tek tırnaklı hayvanlara özgü emarelere rastlanmadığı ifade edildi.

Raporda, incelenen iki örneğin de sığır eti olduğu kaydedildi.

Yemekhane personelinin şüphesi üzerine, depoda bulunan etler tahlil için daha önce Refik Saydam Merkez Hıfzısıhha Müdürlüğü'ne gönderilmiş, burada yapılan laboratuvar incelemesinde, etlerin sağlığa zararlı, ?tek tırnaklı hayvan? eti olduğu bildirilmişti.

Konuya ilişkin soruşturma sonunda Ankara Adalet Sarayı yemekhanesine et satan firmanın yetkilisi Ali Fuat Seçgin gözaltına alınmış, ?halk sağlığını tehlikeye sokacak gıda sağlamak ve satmak? ve ?kamu kurumunu nitelikli dolandırmak? iddiasıyla tutuklanmıştı.

Seçgin'in avukatı Deniz Karakaş'ın talebi üzerine, Tarım ve Köyişleri Bakanlığı Etlik Merkez Veteriner Kontrol ve Araştırma Enstitüsü Müdürlüğü'ne yaptırılan ikinci incelemede, numunelerin ?tek tırnaklı hayvan eti ve domuz eti değil, sığır eti olduğu? belirlenmişti.

Ankara 9. Sulh Ceza Mahkemesi Yargıcı İsmail Kara, dosya üzerinden yaptığı inceleme sonunda, Ankara 2. Sulh Ceza Mahkemesi'nin 27 Nisan Perşembe günü verdiği kararla tutuklanarak Ankara Merkez Kapalı Cezaevi'nde gönderilen Ali Fuat Seçgin'in tahliyesini kararlaştırmıştı.

Ankara Cumhuriyet Başsavcılığı ise yemekhaneye gönderilen etlerden alınan numuneleri incelenmek üzere bu kez Ankara Üniversitesi Veterinerlik Fakültesi'ne göndermişti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber