Çelik'ten kep tartışmasına tepki

Haber Giriş : 05 Mayıs 2006 20:17, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik,İzmir'in Konak İlçesi Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu'nun, kep giyme ve mezuniyet törenleriyle ilgili açıklamasına ilişkin, ''Biz kabuktan öze bir türlü geçemedik. Hep şekilde dolaşıyoruz'' dedi.

THY'ye ait uçakla İstanbul'a gelen Bakan Çelik, Atatürk Havalimanı'nda gazetecilerin, Kaymakam Nakiboğlu'nun ilçe sınırları içindeki ilkokul ve liselerde kep giyme törenlerinin yapılmamasını istemesiyle ilgili sorularını yanıtladı.

TBMM Başkanı Bülent Arınç ile birlikte ''Büyük Öğrenci Projesi Geleneksel Mezuniyet Töreni''ne katıldıklarını ve öğrencilerin gayet güzel kepleri olduğunu belirten Bakan Çelik, konudan yeni haberdar olduğunu söyledi.

''Biz kabuktan öze bir türlü geçemedik. Hep şekilde dolaşıyoruz'' diyen Çelik, ''Sayın kaymakam hangi gerekçeyle, böyle bir yasaklama kararı getirmiş midir, bilmiyorum. Bilgi aldıktan sonra açıklama yapmak doğru olur. Bunu sizden duyuyorum. Şimdi İzmir Valimizi arayacağım'' dedi.

Bir düşünürün, ''Cevizin kabuğunu kırıp içine nüfuz edemeyenler, cevizin hepsini kabuktan ibaret sanır'' şeklindeki sözlerini hatırlatan Bakan Çelik, ''Her işte işin özünü, ruhunu, manasını ön plana çıkarırsak, bu tür kabuktaki, şekildeki meselelerle birbirimizi hırpalamamış olacağız'' diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber