Öğretmenlere chat yasağı geliyor

Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 05:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanı Hüseyin Çelik, bakanlık ve taşra teşkilatında çalışan yönetici ve personelin internet üzerinden chat'leşme (sanal sohbet) ve oyun oynamasının önlenmesini istedi.

?Bilişim ve teknoloji hizmetleri' konulu bir genelge yayınlayan Bakan Çelik, bilişim teknolojilerinden merkez ve taşra birimleriyle okullarda yönetim, eğitim ve öğretim hizmetleri için yararlanılmasının çok önemli olduğunu vurguladı. Bu teknolojilerin farklı ve yanlış amaçlarla kullanımının önlenmesinin lüzumlu olduğuna değinen Çelik, ?Personelin gereksiz zaman kullanımına, iş veriminin düşmesine ve diğer bazı olumsuzluklara yol açtığı kanaati edinilen mesajlaşma programları mesai saatleri içinde hiçbir yönetici, öğretmen, personel tarafından resmî işler dışında kullanılmayacak, bilişim teknolojileri ve internetten resmî görevlere uygun olmayan yararlanmalar önlenecektir.? dedi.

Tüm il ve ilçe milli eğitim müdürlükleri ile okulların web sayfasının olmasını isteyen Çelik, okullara web hizmetinin bakanlıkça verilmesi çalışmalarının sürdürüldüğünü belirtti. Çelik, öncelikle okul müdürlüklerine, daha sonra da bütün yönetici, öğretmen ve diğer çalışanlara ?meb.gov.tr' uzantılı e-posta adresi verileceğini duyurdu. Genelgede ayrıca, bakanlığın duyuru ve bilgilendirme hizmetlerinden yararlanmak için yönetici, öğretmen ve çalışanların mail adreslerinin bakanlığın web sayfasında açılan ekrana en geç 2006 Haziran ayı sonuna kadar girilmesi istendi.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber