Kep yasağında geri adım

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 14:48, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Konak Kaymakamı yasakladığı kep ve mezuniyet töreni yasağı kararında geri adım attı.

İZMİR'de Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu'nun ilçedeki ilköğretim ve orta dereceli okullarda kep giyme mezuniyet törenlerinin yapılmasını yasaklaması büyük tepki görünce, geri adım atıldı. Yeni bir basın bülteni yayınlayan Kaymakam Nakiboğlu, önceki kararın ?temenni' niteliğinde olduğunu duyurdu.

Konak Kaymakamı Ali Muhsin Nakiboğlu, şimdiden hazırlıklarına başlanan mezuniyet törenlerini dün yayınladığı basın bülteni ile yasaklamıştı. Kaymakam Nakiboğlu imzasıyla Konak İlçe Milli Eğitim Müdürlüğü'ne geçilen ve tüm okullara bildirilmesi istenen yazılı açıklamada, kep giyme törenlerinin ilk olarak ABD ve Avrupa'daki okullarda yapıldığı, Türkiye'de aynı eğitimi veren okullarda başlayıp yaygınlaştığı öne sürülmüş, ananelerimizde, resmi kurallar içinde kep giyerek mezuniyet töreni düzenlemesine ilişkin bir düzenleme olmadığına dikkat çekilmişti.

Bu törenlerin ailelerin de gereksiz harcamalar yapmasına yol açtığı kaydedilerek, 2005- 2006 öğretim yılından başlanarak okullarda kep giyme ve mezuniyet törenlerinin yapılmaması istenmişti. Kaymakam Nakiboğlu kep giyme mezuniyet törenlerini yasaklamasıyla ilgili DHA muhabirinin sorularını yanıtlarken de bu tür tören geleneği olan kolejlerin yasak kapsamında olmadığını belirterek, ?Kep giyme ve mezuniyet törenlerini bizim ilköğretim ve liselerimizde yasaklıyoruz. Uygun görmediğimi okul müdürü arkadaşlarıma yazılı olarak bildirdim. Bu bir temenni oluyor, ama yasak anlamına da geliyor'' demişti.

Kaymakam Nakiboğlu büyük tartışmalara neden olan açıklamasından bir gün sonra basın bülteni ile bir önceki kararın temenni niteliğinde olduğunu vurguladı. Nakiboğlu açıklamasında, ?Konak'da kep giyme törenlerine yasak getirildiği şeklindeki yorumların ve diğer yorumların amacımız ile bağdaşmadığını, uyarımızın özellikle velilerimize getirdiği maddi külfet açısından yapılmış olduğunu ve okul müdürlerimizin talepleri doğrultusunda, objektif düşünceler taşıyan bir temenni niteliğinde olduğunu basın yayın kuruluşlarımızın bilgisine sunarım'' dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber