Şener: Kadrolaşma yok yeniden yapılanma var...

Haber Giriş : 06 Mayıs 2006 15:45, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Devlet Bakanı ve Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener, Kalkınma Bankası'nda gerçekleşen atama ve görevden almaların, bankanın yeniden yapılandırılmasından kaynaklandığını, kadrolaşma ile bir ilgisinin bulunmadığını söyledi.

CHP Antalya Milletvekili Feridun Baloğlu'nun, Kalkınma Bankası'nda 37 üst düzey yöneticinin aynı gün görevden alınması ve kadrolaşma iddiaları ile ilgili önergesini, Başbakan Yardımcısı Abdüllatif Şener yanıtladı. BDDK'nın, Kalkınma Bankası'nda yaptığı denetimler sonucu hazırlanan raporda, "kredi tahsisi ile kullandırım sürecinin daha hızlı ve sistematik işlemesinin sağlanması" ve "kredi risklerinin asgariye indirilmesi ve etkin takip edilmesi" konusunda önerilerde bulunulduğunu kaydeden Şener, ayrıca Banka uzmanlarının da "verimliliği arttırmak, riski azaltmak ve bürokratik tıkanmayı" önlemeye dönük bir yeniden yapılanma çalışması yaptığını belirtti.

Bu doğrultuda, "Kredi Pazarlama Birimi" ve "Kredi İzleme ve Tahsilat Birimi" gibi birimler oluşturulduğunu, 28 olan birim sayısının da 21'e düşürüldüğünü bildiren Bakan Şener, "Bürokratik işlemlerin azaltılması yoluyla 24 aşamada gerçekleştirilen kredilendirme sürecinin 15 aşamada tamamlanması olanağı sağlanmıştır. Söz konusu birimlerin yöneticiliklerine objektif kriterlere uygun, konularında yeterli bilgi ve deneyime sahip, Bankanın yeni vizyonunda ve yapılanmasında sorumluluk üstlenebileceğine inanılan ve tamamı Bankamız personeli olan kişiler atanmıştır" dedi.

22 MÜDÜR YARDIMCISI GÖREVDEN ALINDI
Ocak-Nisan 2006 döneminde 25 yönetici ataması yapıldığını kaydeden Bakan Şener, yeniden yapılanma kapsamında birimi kapanan 22 müdür yardımcısının da başka kadrolara atandığını söyledi. Şener, "Bankada 5 müdür görevden ayrılma talebinde bulunmuş, 22 müdür yardımcısı birimlerinin kapatılması, 1 hukuk müşaviri ve 1 hukuk müşaviri yardımcısı da diğer nedenlerle Bankamız Yönetim Kurulu kararı ile görevden alınarak, başka kadrolara atanmıştır" diye konuştu. Atamaların kadrolaşma ile ilgisi olmadığını savunan Şener, "Kurumumuzda geçmiş yıllarda farklı nedenlerle görevden alma ve atamalar gerçekleştirilmiştir. Bankamız Yönetim Kurulu kararıyla yapılan atamalarda liyakat, tecrübe ve uzmanlık esas alınmış olup, atamaların kadrolaşma iddiasıyla herhangi bir ilişkisi bulunmamaktadır" dedi.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber