Banka önünde ev kuyruğu

TOKİ tarafından Kayseri'de satışa çıkarılan konutlara başvuru yapabilmek için vatandaşlar banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 16:15, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:00
Banka önünde ev kuyruğu

Başbakanlık Toplu Konut İdaresi Başkanlığı (TOKİ) tarafından Kayseri'de satışa çıkarılan konutlar için başvuru yapmak isteyen vatandaşlar banka önünde uzun kuyruklar oluşturdu.

TOKİ tarafından Melikgazi Mimar Sinan Mahallesi'nde Alt Gelir Grubu Konut Projesi kapsamında 714 adet konut 13-31 Ocak tarihlerinde Halk Bankası aracılığıyla satışa sunuldu.

Dört kategoriye ayrılan evler, kontenjana göre, şehit aileleri, maluller ile dul ve yetimler, Kore ile Kıbrıs ve vatani hizmet gazileri ve en az yüzde 40 engelli vatandaşlara ve diğer alıcılara satılacak.

Konutlar için bugün başvurunun ilk günü olması nedeniyle Halk Bankası Kayseri Şubesi önünde vatandaşlar sabahın erken saatlerinden itibaren uzun kuyruklar oluşturdu.

Sırada bekleyen vatandaşlardan 27 yaşındaki Uğur Aksu, AA muhabirine yaptığı açıklamada, ev sahibi olmayı çok istediğini belirterek, "Sabah 05.00'den beri bekliyorum. Bir ev sahibi olabilmek umuduyla geldik. Hava soğuk ama arkadaşlarla muhabbet ederek, ısınmaya çalıştık" dedi.

Cevahir Karakaş ise "Saat 08.00'de buraya geldim uzun sıra vardı. Tek vezne çalışıyor sıra çok yavaş ilerliyor. Artık bir ev sahibi olmak istiyoruz. İnşallah bu isteğimiz gerçekleşir. Ev hayaliyle biraya geldik" ifadelerini kullandı.

6 Şubat'ta çekilecek kura ile konut sahipleri belirlenecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber