İTÜ'de soruşturma açılmasını protesto ettiler

Kendilerine, "İTÜ Asistan Dayanışması" adını veren bir grup, izinsiz afiş astığı gerekçesiyle bir araştırma görevlisi hakkında Rektörlük tarafından soruşturma başlatılmasını protesto etti

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 16:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:59
İTÜ'de soruşturma açılmasını protesto ettiler

Kendilerine "İTÜ Asistan Dayanışması" adını veren bir grup, İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Mimarlık Fakültesi Sanat Tarihi Araştırma Görevlisi Burak Üzümkesici hakkında, izinsiz afiş astığı gerekçesiyle Rektörlük tarafından soruşturma açılmasını protesto etti.

Ayazağa'daki İstanbul Teknik Üniversitesi (İTÜ) Rektörlük binası önünde toplanan gruptakiler, "İzinsiz afiş" yazılı broşürleri, Rektörlük yoluna, kapısına ve camlarına yapıştırdı.

Üzümkesici, gazetecilere yaptığı açıklamada, son zamanlarda İTÜ'de soruşturmaların açılmasına şahit olduklarını öne sürerek, kendisinin de bunlardan biri olduğunu söyledi.

Üzümkesici, son zamanlarda açılan tüm soruşturmaları protesto etmek için toplandıklarını belirterek, "Bu soruşturmalara son verilmesini istiyoruz. Bizim araştırma konularımıza dönmemiz gerekir. Kamu yararına toplum yararına ve asıl yapmamız gereken işlere dönmemiz gerekir" diye konuştu.

Grup açıklamanın ardından dağıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber