Başbakan Erdoğan: 'Müsteşarımla ilgili takınılan tavır gayrıciddi'.

Haber Giriş : 16 Ocak 2004 10:31, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Başbakan Erdoğan: 'Müsteşarımla ilgili takınılan tavır gayrıciddi'.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Başbakanlık Müsteşarı Ömer Dinçer ile ilgili tartışmalar konusunda, "Müsteşarımla ilgili takınılan tavrı gayrıciddi, sulu bir tavır olarak görüyorum. Gerek teori, gerek pratik noktada gayretli, çalışkan, dürüst olan bu arkadaşımdan gayet iyi istifade ediyorum" dedi.

Erdoğan, ATV'de yayımlanan Siyaset Meydanı'nda öğrencilerin ve Ali Kırca'nın sorularını yanıtladı.

Erdoğan, bir soru üzerine, İncirlik'ten asker sevkıyatının söz konusu olmadığını belirterek, "ABD, Irak'taki askerlerinin rotasyonunu yapıyor. Yaklaşık 60 bin askerini değiştirecektir. Yapılan sadece budur. Başka bir şey söz konusu değildir" diye konuştu.

Erdoğan, bu konunun Genelkurmay Başkanlığı ve Dışişleri Bakanlığı'nın bilgisi dahilinde olduğunu da kaydetti.

Bir öğrencinin, geçmişte bir gazete yayımlanan röportajını anımsatması üzerine Erdoğan, şunları söyledi:

"Her zaman söyleniyor bu. Demokrasi araç mı amaç mı meselesi yine gündeme getiriliyor. Bu üzerinden yaklaşık 5-6 yıl geçmiş bir konu. Çok açık, net söylüyorum, bütün sistemler araçtır. Amaç insanların mutluluğudur. Sistemler insanların mutluluğu için hazırlanır, ortaya konur. Aynı şekilde dinler de birer araçtır, amaç değildir.

Amaç yine insanların mutluluğudur. Türkiye'de demokrasi insanların mutluluğu için seçilmiş bir sistemdir. Bizler bu sistemin içerisinde halkın teveccühü ile işbaşına getiriliriz. İnsanların mutluluğu için yöneten demokrasi ile sağlıklı bir demokrasi ile o mutluluğa hizmet ederiz. Yol budur, çalışma budur. Böyle anlaşılmalıdır. Farklı yaklaşımların hiç birisinin Tayyip Erdoğan ile alakası yoktur.

(Değiştim) meselesine gelince, her şey değişime mahkumdur. Sizler de değişeceksiniz. Gelişimin gereği budur. Bunu yaşadıkça göreceksiniz."

Başbakan Erdoğan, Kırca'nın, muhafazakar demokratlıkla ilgili sorusu üzerine, "Demokrasinin önüne dini koymak, onun üzerinden siyaset yapmak gibi geliyor bana" diyerek sözlerini şöyle sürdürdü:

"Bizim partimiz Müslüman demokrat değil, muhafazakar demokrattır. Asla din üzerinden siyaset yapmayı düşünmüyoruz ve siyaseti de asla bir rant aracı olarak görmeyi partimizin kimliğine yakıştıramıyoruz. Bizim kırmızı hatlarımız var. Dine, ırka dayalı milliyetçiliğe ve bölgesel milliyetçiliğe karşıyız.

28 Mart Türkiye'de yeni bir dönemin başlangıcı olacaktır. Yerelden genele daha dayanışmacı, daha dinamik bir yapı Türkiye'de oluşacaktır. 3 Kasım'da ilk adımı atılmıştır. Temenni ediyorum ki, 28 Mart bunun devamı olur."

Bir öğrenci de Başbakan Erdoğan'a, "Neden çocuklarınız ABD'de eğitim görüyor. Türkiye'deki eğitim yetersiz mi" diye sordu. Erdoğan, çocuklarının dördünün de imam hatip lisesi mezunu olduğunu ifade ederek, oğullarının yüksek puan almalarına rağmen katsayı nedeniyle istedikleri üniversiteye giremediklerini, kızlarının da başörtülü oldukları için ABD'de okuduklarını söyledi.
haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber