Her mahalleye bilgi evi

İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, ilçedeki Bilgi Evlerini çoğaltacaklarını söyledi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 20:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Her mahalleye bilgi evi

Yaşar Doğu Kültür Merkezi'nde düzenlenen şadırvan açılışı sonrası mahalle sakinleri ile bir araya gelen Başkan Necattin Demirtaş, kültür merkezinde eğitim alan öğrenci ve velilerle sohbet etti. Sohbette belediye çalışmaları hakkında vatandaşlara bilgi veren İlkadım Belediye Başkanı Necattin Demirtaş, Bilgi Evi tarzındaki yapıları mahallelerde çoğaltarak çocuklara okuldaki eksik bilgilerin tamamlanması, eğitim kalitenin arttırılması adına bu yapıların çoğalması gerektiğini söyledi. Demirtaş, "Her mahallenin Bilgi Evi'ne ihtiyacı var. Kaliteli ve bilgili insan yetiştirmek her şeyin üstünde gelir. Bu yüzden geleceğimizin teminatı gençlere eğitim adına yapılacak destek ülkenin geleceğine yapılan yatırımdır" dedi.

Bilgi Evleri hakkında mahalle sakinlerini bilgilendiren Başkan Demirtaş, "Bu yapılarda derslikler, bilgisayar odası ve kütüphane bulunuyor. 25 kişilik sınıflarda projeksiyon cihazı okul derslerinin anlatıldığı dersliklerde çocuklarımız verilen ödevleri merkezdeki bilgisayarları kullanarak sağlıklı ortamda ücretsiz olarak ödevlerini yapmanın keyfini yaşıyorlar. Çocuklarımız için eğitici aktivitelerin düzenlendiği kurslarda müzik, satranç, folklor, tiyatro gibi farklı branşlarda sanat yönlerini geliştirmeye olanak sağlıyorlar. Biz de zaman zaman gençlerimizi çalışma ortamlarını ziyaret ederek başarı grafiklerini de takip ediyoruz. Ben bu noktada emeği geçenlere görev yapan öğretici öğretmenlerimize, katkı veren ailelere teşekkür ediyorum" diye konuştu.

"YENİ DÖNEMDE ÇOCUKLARIMIZA ÇANAKKALE'Yİ GEZDİRECEĞİZ"

Başarılı öğrencileri Çanakkale gezisi ile ödüllendirmeyi düşündüklerini ifade eden Başkan Demirtaş, "Bu sene bir ilk olarak mahallelerimizde Çanakkale turu düzenledik. Bu ülkenin şuan ki konuma gelmesinde 250 bin şehidimizin öleceklerini bildikleri halde bu vatan için bir adım geri atmayarak hayatlarını feda etmişler. İşte bu manevi havayı yerinde yaşamak vefa borcumuzu ödemek adına bu gelecek nesillere taşımak için yeni dönemde çocuklarımız içinde gezi düzenlemeyi düşünüyoruz" şeklinde konuştu.

Yaşar Doğu Kültür Merkezi'ndeki programa İlkadım ilçe Müftüsü Yahya Polat, Yaşar Doğu Mahalle Muhtarı Ahmet Mutlu ve mahalle sakinleri katıldı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber