Üniversite, bilimsel çalışmalara destekleri artırdı

Adıyaman Üniversitesi, bünyesinde yapılacak bilimsel etkinliklere ve katılımlara destekleri artırdı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 13 Ocak 2014 20:51, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Üniversite, bilimsel çalışmalara destekleri artırdı

Adıyaman Üniversitesi, 2014 yılında bilimsel etkinlik yapanlara ve katılanlara önceki yıllara göre daha fazla destek verecek. 2014 yılında yurtiçi ulusal kongre yapacaklara üst limit olarak bin TL destek verilirken, yurtiçi uluslararası kongre düzenleyeceklere ise üst limit olarak bin 500 TL destek verilecek.

Diğer taraftan üniversite ABD, Kanada ve diğer Amerika ülkeleri ile Japonya, Avusturya ve Yeni Zellanda'ya gideceklere 3 bin 900 TL, Uzak Doğu ülkelerine 3 bin 250 TL, Avrupa ülkelerine 2 bin 600 TL, Kuzey Kıbrıs Türk Cumhuriyeti'ne (KKTC) bin 500 TL ve diğer tüm ülkelere gidenlere ise bin 950 TL destek verilecek.

Konu ile ilgili açıklama yapan Rektör Prof. Dr. Mustafa Talha Gönüllü, "Üniversitemiz her alanda olduğu gibi bilimsel çalışmalara da önem veriyor. Bu nedenle akademisyen arkadaşlarımızın bilimsel çalışmalarını ve etkinliklerini yaparken daha kolay daha rahat çalışmaları için onlara verdiğimiz desteği artırdık. Yurtiçinde ve yurt dışında katılacakları bilimsel etkinliklerden daha iyi yararlanmaları bu alanda da verdiğimiz destekleri artırdık. Önümüzdeki yıllarda bu daha da artacaktır" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber