TUBİTAK bilim sınavı dahileri bile şaşırttı

Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 12:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Türkiye'deki bilgisayar, matematik ve fizik dahilerini belirlemek amacıyla yapılan sınavda, 5 şıklı sorulara 4 şıklı cevap anahtarı dağıtıldı. 10 bin öğrenci şaşkın...

TÜBİTAK ve Milli Eğitim Bakanlığı işbirliğiyle bu yıl 14'üncüsü gerçekleştirilen, ?Ulusal Bilim Olimpiyatları' kapsamında matematik, bilgisayar ve fizik dahilerini belirlemek için dün sınav yapıldı. Türkiye genelinde her okuldan en başarılı 2 öğrencinin alındığı sınava 10 bin 670 öğrenci katıldı.

Ancak sınavın cevap anahtarı bölümünde ilginç bir yanlışlık yapıldı; 5 seçenekten oluşan sorular sorulup, 4 seçenekli cevap anahtarı dağıtıldı. Ne yapacağını bilemeyen öğrencilerden, doğru şıkkı 5'inci seçenek olan soruların cevaplarını, cevap anahtarına elle yazmaları istendi.

Öğrenciler ?iptal olsun' diyor

Yurtdışında Uluslararası Kış Olimpiyatları'na katılma ve sınavsız üniversite hayali kuran binlerce öğrenci, bu karmaşa nedeniyle sınava 15-20 dakika gecikmeyle başladı. Sınav sonunda çocuklara ek süre verilmedi. Optik okuyucuyla hazırlanması gereken sınav sonuçlarının güvenilirliği bu son dakika gelişmesiyle tartışmaya açıldı.

Türkiye genelinde 30 ilde yapılan sınavdan çıkan öğrenciler şaşkındı. Öğrenciler, karışıklık nedeniyle akılların karıştığını belirterek, sınavın yenilenmesini istedi. Gözler bakanlığın vereceği kararda. Bilim Olimpiyatları'nın ikinci aşaması olan kimya, matematik ve biyoloji sınavları bugün yapılacak

Star

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber