KPSS başvuru ücretleri, 10 Mayıs'a kadar yatırılabilecek

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 12:24, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Lisans düzeyindeki adaylara yönelik yapılacak Kamu Personeli Seçme Sınavı'na (2006-KPSS/1) başvurmak için ücret yatırma süresi, 10 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

Sınava, lisans mezunları ve lisans programlarından mezun olabilecek durumdakiler başvurabilecek. 2006 yılında yapılacak sınavların sonuçlarının geçerli olacağı sürede 2004-KPSS sonuçları da geçerli olacağı için 2004-KPSS'ye giren ve öğrenim düzeyleri değişmeyen adayların, 2006 yılında yapılacak sınavlara girmelerine gerek bulunmuyor.

2006-KPSS/1 başvuruları, ÖSYM sınav merkezi yöneticilikleri, ÖSYM büroları ve belirlenen bazı liselerde yapılacak. Başvuru merkezleri ÖSYM'nin internet sitesinden öğrenilebilecek. Adaylar, sınav kılavuzuna ''www.osym.gov.tr.'' internet sitesinden ulaşabilecekler.

ESKİ ADAYLARIN BAŞVURUSU
2004 ve 2005'de yapılan KPSS'den en az birine lisans düzeyinde girenler ''eski adaylar'', girecekleri oturum sayısının 1/2/3/4 olmasına göre 35/45/55/65 YTL yatıracaklar.

Adaylar sınav ücretini yatırdıktan en az 2 iş günü sonra, başvuru işlemlerini internet aracılığıyla bizzat kendileri yapacaklar. Sınav ücreti yatırma süresi, 10 Mayıs Çarşamba günü sona erecek.

YENİ ADAYLAR RANDEVU İLE BAŞVURACAK
2004 ve 2005 yıllarında yapılan KPSS'ye hiç girmemiş ya da ortaöğretim veya ön lisans düzeyinde girmiş ve şimdi lisans düzeyinde girmek isteyenler de ''yeni adaylar'' olarak, başvuru merkezlerinden randevu alacaklar ve girecekleri oturum sayısına göre sınav ücreti yatıracaklar.

Yeni adaylar da sınav ücretini yatırdıktan en az 2 iş günü sonra randevu aldıkları başvuru merkezine kılavuzda belirtilen belgelerle birlikte gidecekler ve başvuru hizmet ücreti olarak 3 YTL ödeyecekler.

SINAV
KPSS, 81 il merkezi ve Lefkoşa'da 1-2 Temmuz 2006 tarihlerinde Öğrenci Seçme ve Yerleştirme Merkezi'nce (ÖSYM) yapılacak.
Sınav, cumartesi sabah, cumartesi öğleden sonra, pazar sabah ve pazar öğleden sonra olmak üzere dört oturumda gerçekleştirilecek. Sınavın Genel Yetenek ve Genel Kültür testlerinin uygulanacağı cumartesi sabah oturumuna, tüm adayların girmesi zorunlu olacak. Adaylar, kılavuzu inceleyerek diğer oturumlardan hangilerine katılacaklarına karar verecekler.

Ortaöğretim ve ön lisans mezunları ile bu öğrenim düzeylerinden mezun olabilecekler için de 17 Eylül 2006'da KPSS/2 yapılacak. Bu sınav da 81 il merkezi, 70 ilçe merkezi ve Lefkoşa'da tek oturumda gerçekleştirilecek.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber