Bozdağ; Soruşturma iddiası asparagas
Adalet Bakanı Bekir Bozdağ bugün gerçekleştirilen El Kaide operasyonu çerçevesinde Kilis’teki İHH deposuna baskın düzenleyen polisler hakkında soruşturma açıldığı iddialarını cevapladı.

Bekir Bozdağ HSYK teklifiyle ilgili MHP'ye yaptığı ziyaretin ardından gazetecilerin sorularını cevapladı.
Bir gazetecinin "Kilis'te yürütülen bir operasyonda polisler hakkında soruşturma açıldığı ve Adalet Bakanlığı'nın 2 savcı görevlendirildiği iddiaları sorulması üzerine Bozdağ, "Ben devam eden soruşturmalarla ilgili bir şey söylemem doğru değil. Polislerle ilgili kısım hakkında bir bilgim yok. Adalet Bakanlığı'nın herhangi bir yere savcı görevlendirilmesi gibi bir yetkisi, ne de bir görevi vardır. Asparagas bir bilgidir" diye cevapladı.
İHH avukatı Uğur Yıldırım baskın sonrasında düzenlenen basın toplantısında oeprasyona katılan polisler hakkında soruşturma başlatıldığını ve Adalet Bakanlığı'nın 2 savcıyı görevlendirdiğini iddia etmişti.

