'Polis Şurası' yarın toplanıyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 13:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Emniyet Genel Müdürlüğü bünyesinde görev yapan müdür ve amirlerin bir üst rütbeye terfilerini ele alan ve ?Polis Şurası? olarak bilinen Yüksek Değerlendirme Kurulu, yarın toplanıyor.

Emniyet Genel Müdürü Gökhan Aydıner'in başkanlığında toplanacak olan Yüksek Değerlendirme Kurulu'na, Emniyet Genel Müdür Yardımcıları Ramazan Er, Emin Aslan, Necati Altıntaş, Mehmet Tokgöz, Mustafa Gülcü, Polis Akademisi Başkanı Vadi Çiçekli, Teftiş Kurulu Başkanı Ali Kolat'ın yanı sıra Merkez Emniyet Müdürleri Şevket Ayaz, Tuncay Yılmaz ve Adnan Eser katılacak.

Kurul, 2. sınıf emniyet müdürü 383, 3. sınıf emniyet müdürü 91, 4. sınıf emniyet müdürü 491 kişinin bir üst rütbeye terfi durumunu ele alacak. Üç gün sürmesi beklenilen toplantıda, ayrıca 524 emniyet amirinden durumu terfiye uygun olanlar, 4. sınıf emniyet müdürlüğüne terfi ettirilecek.

KURUL NASIL ÇALIŞIYOR

Kurul toplantılarında, bir üst rütbeye terfi edecek emniyet müdürü ve emniyet amirlerinin dosyaları tek tek ele alınıyor.
Kurulun toplandığı salonda, fotoğrafı yansıyla büyütülen müdür ve amirlerin dosyalarında ceza alıp almadıkları, hangi soruşturmaları geçirdikleri, taltif, takdirname, teşekkür gibi ödüller alıp almadıkları, sicil notları ayrı ayrı inceleniyor. Dosya durumu incelendikten sonra kurul üyeleri, dosyası ele alınan kişinin bir üst rütbeye terfisini oyluyor.

KOMİSER SINIFI

Bu arada komiser yardımcıları, komiser ve başkomiserlerin terfilerinin ele alındığı Merkez Değerlendirme Kurulu ise Yüksek Değerlendirme Kurulu toplantısının ardından toplanacak. Personelden Sorumlu Genel Müdür Yardımcısı Necati Altıntaş'ın başkanlığını yapacağı kurulda Personel Daire Başkanı İbrahim Selvi ve diğer daire başkanları da yer alıyor. Merkez Değerlendirme Kurulu, Yüksek Değerlendirme Kurulu gibi komiser sınıfı personeli aynı kıstaslarla değerlendiriyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber