Trafik cezaları, internetten de yayınlanacak

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 07 Mayıs 2006 13:20, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, sürücüsünün tespit edilemediği durumlarda plakaya yazılan, ancak adreslerinde de tebliğ edilemeyen trafik cezalarını, yasa gereği 30 gün süreyle müdürlük önündeki panoda ilan ediyor.

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürü Tamer Durmaz, bu tür cezaların, süre tamamlandıktan sonra yine yasa gereği aylık yüzde 5'le faizlendirildiğini ifade ederek, "Yakında bu cezaları internetten de yayınlayacağız" dedi.

Motorlu araç sahiplerini yakından ilgilendiren trafik cezaları, zamanında ödenmediğinde faizle katlanarak, cep yakıyor. Bu durumda vatandaşların mağdur olmaması için Karayolları Trafik Kanunu'nun 116. maddesi ilgili bendi gereğince hareket eden Emniyet Teşkilatı, cezaları ilgililerine duyurmanın çarelerini arıyor. İzmir Emniyet Müdürlüğü Trafik Denetleme Şube Müdürlüğü, hem yasal zorunluluğu yerine getirmek, hem de motorlu araç sahiplerinin mağduriyetini önlemek için cezaları bir panoyla ilan ediyor.

İzmir Trafik Denetleme Şube Müdürü Tamer Durmaz, müdürlük binasının önünde halkın görebileceği vaziyette bulundurulan panoda, sürücüsünün tespit edilemediği, kırmızı ışık ihlali, park cezası, fahri trafik müfettişlerinin raporlarına dayanılarak plakaya yazılan cezaların, adreste bulunamaması durumunda ilan edildiğini belirterek, "Sürücüsünün tespit edilemediği durumlarda yazılan ve bize intikal ettirilen cezalar, dosyasından adres çıkartılarak PTT vasıtasıyla adreslere gönderiliyor. Ancak, bazı kimseler adreslerinde bulunamıyor. Bu durumda tebliğ yapılamamış oluyor. Dolayısıyla tebligatlar bize geri dönüyor. Biz de Karayolları Trafik Kanunu'nun bize verdiği yetkiye göre, ilanen tebliğ listesi hazırlayıp bu panoya asıyoruz. Bu cezalar panoda 30 gün süreyle ilan ediliyor. Bu süre sonrası tebliğ edilmiş sayılıyor ve yüzde 5'lik aylık faiz işlemeye başlıyor" dedi.

Motorlu araç sahiplerinin yüksek cezalara maruz kalmamaları için zaman zaman bu panoyu kontrol etmeleri gerektiğini ifade eden Müdür Durmaz, "Ancak, müdürlüğümüze işi düşenler bu panoyu inceleyebiliyor. Biz de bunu düşünerek, yakında bu tür cezaları internet ortamında ilan edeceğiz. Böylece herkes, bir tıkla, araçlarına haberdar olmadıkları bir ceza yazılıp yazılmadığını kontrol edebilir" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber