Dört belde ve 14 köy, mahalle oluyor

Yeni Büyükşehir Yasası’nın yürürlüğe gireceği 31 Mart 2014 tarihinden itibaren Döşemealtı’na bağlanacak köy ve beldelerin devirleri gerçekleştirildi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 11:21, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dört belde ve 14 köy, mahalle oluyor

Döşemealtı Belediye Meclis Salonu'ndaki devir törenine Döşemealtı Kaymakamı Mehmet Baygül, Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, Mahalli İdareler Antalya İl Müdürü Oğuz Kahraman, belde belediye başkanları ve köy muhtarları katıldı.

14 Ocak 2014 tarihinde gerçekleştirilen devir işlemleriyle birlikte Döşemealtı ilçesine bağlı 4 belde ve 14 köyün gayrimenkulleri, taşınırları, borçları, alacakları ve personellerinin devir işlemleri gerçekleştirildi. İlçe alt komisyonda yapılan bu işlem il üst komisyonundaki devir işlemiyle birlikte 31 Mart 2014 tarihinden itibaren yürürlüğe girecek.

Devir işlemiyle birlikte Ekşili, Karaveliler, Dağbeli ve Bademağacı beldeleri ile birlikte Akkoç, Kovanlık, Karataş, Ilıca, Killik, Camili, Ahırtaş, Selimiye, Bıyıklı, Aşağıoba, Dereli,Kevşirler, Kömürcüler ve Yağca köyleri 31 Mart 2014 tarihinden itibaren Döşemealtı'na bağlı mahalle haline gelecek.

6360 sayılı Büyükşehir Yasası'nın özelikle yerel yönetimler açısından çok büyük getirileri olacağının altını çizen ve Yasa'nın doğru bir uygulama olduğunu ifade eden Döşemealtı Belediye Başkanı Nurettin Tursun, "Bu birleşmeyle birlikte Döşemealtı olarak büyük bir aile olduk.İlçemizin en uç noktasına bütün hizmetleri götürmek için seferber olacağız.Köy ve beldelerde yaşayan vatandaşlarımızın içi rahat olsun.Onları ilçe merkezimizdeki hizmetlerimizin aynısıyla buluşturacağız" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber