Polis kurşunuyla ölen kişinin ailesine tazminat kararı

Adana'nın Ceyhan ilçesinde, 8 yıl önce kendisini durdurmak isteyen polisten kaçarken öldürülen gencin ailesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne açtığı davayı kazandı

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 15 Ocak 2014 12:18, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 19:01
Polis kurşunuyla ölen kişinin ailesine tazminat kararı

Ceyhan ilçesinde, 8 yıl önce kendisini durdurmak isteyen polisten kaçarken vurularak öldürülen Murat Kasap'ın (19) ailesi, Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne (AİHM) açtığı davayı kazandı.

Oğlunun ölümüyle ilgili AİHM'e başvuran anne Resmiye Kasap, AA muhabirine yaptığı açıklamada, hakkını aramak amacıyla 2010 yılında Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurduğunu, olay sırasında ateş eden polis memuru H.İ.B'nin tekrar yargılanmasını istediğini bildirdi.

Oğlu Murat Kasap'ın 29 Eylül 2006'da polis kurşunuyla hayatını kaybettiğini belirten Kasap, şöyle konuştu:

"Oğlum suçsuz bir şekilde ehliyeti olmadığı için polisin 'dur' ihtarına uymayıp kaçmış. Polis de oğlumu durdurmak için silahıyla ateş etmiş. 8 yıl boyunca oğlumu öldüren o polisin adaletli bir şekilde yargılanması için mücadele ediyorum. Oğlumun canına kıyan o polisin 2 ay tutuklu kalıp tekrar salıverilmesinden bir anne olarak vicdan azabı çekiyorum. 2010 yılında avukatımla birlikte Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi'ne başvurdum. Mahkeme bizi haklı buldu. Karara göre bana 30 bin avro ve 4 kızıma 10'ar bin avro tazminat ödeneceği belirtildi. O parayı kendim için harcamayacağım, parada pulda da gözüm yok. O parayı çevremdeki anne babası olmayan fakir insanların ihtiyaçlarını karşılamada kullanacağım. Benim tek isteğim, o polisin adaletli bir şekilde yargılanmasıdır."

8 yıl boyunca her gün oğlunun mezarına gittiğini anlatan Kasap, oğlunu öldürdüğünü iddia ettiği polis memurunun yeniden yargılanması için Başbakan Erdoğan'a mektup yazdığını da söyledi.

Hacı İbrahim Mahallesi'nde 29 Eylül 2006'da, Murat Kasap (19) ve Reşit Seven, kendisini durdurmak isteyen polis tarafından vurulmuş, Kasap yaşamını yitirirken Seven yaralanmıştı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber