Köylülerin su çilesi

Iğdır’ın Tuzluca ilçesine bağlı Menderes mezrasında bir aydır su sıkıntısı yaşanırken, Iğdır İl Özel İdare ekipleri köye tankerle su taşıyarak vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyor

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 10:44, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Köylülerin su çilesi

Iğdır'ın Tuzluca ilçesine bağlı Menderes mezrasında bir aydır su sıkıntısı yaşanırken, Iğdır İl Özel İdare ekipleri köye tankerle su taşıyarak vatandaşın sıkıntısını gidermeye çalışıyor.

Iğdır merkeze 30 kilometre uzaklıktaki Göktaş köyü Menderes mezrasının komşu köyleri ile aralarındaki husumetten dolayı tahrip edilen su şebekeleri, soğuk havadan dolayı dondu. Iğdır İl Özel İdaresi, 50 hanelik ve yaklaşık 400 nüfusu bulunan mezranın içme suyu ihtiyacını tankerle karşılıyor. Vatandaşlar köye gelen su tankerine akın ederken, içme suyu alabilmek için birbirleriyle adeta yarışıyorlar. Köylüler, hayvanlarının içme suyu ile günlük temizlik için kullanma suyu ihtiyaçlarını da 5 kilometre uzaklıktaki Aras Nehri'nden eşek sırtında su taşıyarak ve kar eriterek karşılıyor.

"HER GÜN SU SAVAŞI YAPIYORUZ"

Her gün hallerinin böyle olduğunu anlatan Mehmet Kızılbaş, karda kışta her gün su savaşı verdiklerini söyledi. Kızılbaş, "Bir aydır karda, boranda, tipide gördüğünüz gibi halimiz böyle, çoluk çocuk hepimiz perişan olduk" dedi.

Tankerden aldığı suyu el arabası ile karda taşımaya çalışan Meryem Kaplan isim genç kız ise, bu kış şartlarında zulüm yaşadıklarını, tankerle gelen su için adeta savaştıklarını söyledi. Kaplan, "Su almak için bana sıra zor geldi. İşte 2 günlük içme su ihtiyacımızı eve götürüyorum. Hayvanların içme suyunu ve günlük kullanımlık suyunu da artık kar eriterek çözmeye çalışacağız" diye konuştu.

"SUSUZLUKTAN ÇOCUKLARIMIZI OKULA GÖNDEREMİYORUZ"

Çocuklarının mikrop kapıp hastalandığını söyleyen Neşe Kızlbaş, "Çocuklarımızı okula dahi göndermiyoruz. Çocuklarımızın temizliğini yapamıyoruz ki nasıl gönderelim? Hepsinin üstü başı kirli yıkayamıyoruz. Banyo yaptıramıyoruz" dedi.

Iğdır Valiliğinden yapılan açıklamada; köylülerin devam eden su sıkıntılarının giderilmesi için Iğdır İl Özel İdaresi araç ve personellerince çalışmaların yapıldığı ancak iki köy arasında husumet bulunması sebebiyle Göktaş-Yeniköy Mahallesi'nin içme suyuna köy sakinlerince müdahale edilerek borularının tahrip edildiğini, yine İl Özel İdaresi'nce kolluk kuvvetleri eşliğinde sorunun giderildiği ve Göktaş-Yeniköy (Menderes) Mahallelerine içme suyu akışının sağlandığı, ayrıca iki köy arasında uzlaşmaya varılması yönünde ilgili birimlerin talimatlandırıldığı bildirildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber