İki yıldır evinde eğitim görüyor

Düzce’de, sağlık sorunları nedeniyle iki yıldır evde eğitim gören Eren Sağlam’ın tek isteği, arkadaşları gibi okula gidip okul sırasında ders görmek.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 16 Ocak 2014 21:08, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İki yıldır evinde eğitim görüyor

Milli Eğitim Bakanlığı'nın Evde ve Hastanede Eğitim Hizmetleri Yönergesi kapsamında Düzce'de 8 öğrenci, evde eğitim hizmetinden faydalanıyor. Evde eğitim sisteminden faydalanan 2. sınıf öğrencisi Eren Sağlam da sağlık sorunları nedeniyle evinde eğitim görüyor. Saat 15.00 ile 17.00 saatleri arasında öğretmeni Burak Çoban eve gelerek küçük Eren'e derslerini anlatıyor.

Öğretmen Burak Çoban, "Evde eğitim hiçbir bireyimizin eğitim dışına itilemeyeceğinin en güzel örneklerinden bir tanesi. Özrü ne olursa olsun o gelemiyorsa biz gitmeliyiz. Eren de öğrenmeye çok meraklı. İnşallah onu sınıf ortamında da görürüz. Kendisinden çok memnunum" dedi.

Anne Yıldız Sağlam da, çocuğunun eğitim almasından son derece memnun olduğunu söyledi. Eren de okulda eğitim görmek istediğini belirtti.

2013-2014 yılı itibariyle Kaynaşlı'da 1, merkezde 7 öğrenci olmak üzere toplamda 8 öğrenci bu eğitimden istifade ediyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber