Mahkeme SBS'de 90 gün sınırını çiğnedi

Milli Eğitim Bakanı Avcı, "İdare Mahkemesi, yürütmeyi durdurma kararını 90 gün içinde almalıydı, 6 ay sonra karar verdi. İtirazımıza bunu da ekledik" dedi

Kaynak : Sabah
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 07:30, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Mahkeme SBS'de 90 gün sınırını çiğnedi

SAFURE CANTURK

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, İdare Mahkemesi'nin Seviye Belirleme Sınavı'nın yürütmesini durdurmasının ardından mahkemenin kararına Bölge Mahkemesi'nde itiraz edeceklerini belirterek, "Mahkemenin 'Yürütmeyi durdurma kararı' vermesi için maksimum 90 günlük bir süre varmış. Ancak burada mahkeme 6 ay sonra karar verdi. İtirazımıza bunu da ekleyeceğiz" dedi. Avcı, itiraz nedeniyle puanları yeniden hesaplattığını ve en fazla 45 öğrencinin puanının bir üst tercihine gidecek şekilde değişebileceğine açıkladı.

'VİCDANIM RAHAT'

Bakan Avcı, Ankara-Eskişehir Hızlı Treni'nde SABAH muhabirine eğitim gündemine ilişkin değerlendirmelerde bulundu. Avcı, İdare Mahkemesi'nin kararını üst mahkemede itiraz edeceklerini ifade ederek, "Ben ilk dava açıldığı zaman da söyledim, mahkeme ne karar verirse biz ona uyarız. Ve yeni öğreniyorum. Yürütmeyi durdurma talebiyle bir dava açılmışsa, mahkemenin buna 90 gün içerisinde karar vermesi gerekiyormuş. Gecikmesi sakıncalı hallerde yürütmeyi durdurma kararı veriliyor. Bu yüzden zaten kanun koyucu 90 gün gibi bir süre koydurmuş. Ve mahkeme 90 günlük süreye uymuyor, uyamamış. İtirazımızda gerekçelerimizden biri de bu oldu" dedi. "Biz mahkemeye itirazımı yapacağız. Hiçbir öğrenci mağdur olmayacak. Vicdanım rahat" diyen Avcı, Sınavla ilgili ilk hatanın yapıldığı dönemde yeniden sınav sonuçlarının hesaplanmasının sıralamayı çok fazla etki etmeyeceği söylendiği için yeniden hesaplama yapılmadığını kaydetti.

45 ÖĞRENCİNİN YERİ DEĞİŞEBİLİR

Mahkemenin kararından sonra sınav dairesine yeniden hesaplama yaptırdığına dikkat çeken Avcı şunları kaydetti: "Yeniden hesaplamadan 70-80 öğrenci etkileniyor. Bunların yaklaşık 30-40'nın puanı aşağıya doğru inecek ancak bunların kazanılmış haklarına dokunmayacağız. En fazla 45 öğrencinin de puanı artarak bir üst tercihine yerleşme ihtimali var. Bu durumda da o öğrenciler eğer ek kontenjanla üst tercihine yerleşmediyse o öğrencilere teklifte bulunulacak. Hiçbir mağduriyetleri olmayacak."

SINAV SONUCU PAZARTESİ

Milli Eğitim Bakanı Nabi Avcı, kasım ayında yapılan ortaöğretime geçiş merkez sınav sonuçlarının en geç 20 Ocak Pazartesi günü açıklanacağını bildirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber