Cezaevinden 1. sınıf emniyet müdürlüğüne

Haber Giriş : 09 Mayıs 2006 08:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Rüşvet aldığı ve Haluk Kırcı'nın firarına yardım ettiği için tutuklu yargılanan, ancak delil yetersizliğinden beraat eden Sedat Demir, dün mesleğindeki en yüksek terfiyi aldı

Söylemez Kardeşler çetesinden rüşvet aldığı iddiasıyla cezaevine giren polis müdürü Sedat Demir, Merkez Müdürü olarak Emniyet Genel Müdürlüğü Strateji Geliştirme Merkezi'ne atandı. 12 Eylül öncesi sol görüşlü POL-DER üyesi olan Demir, İstanbul Asayiş Müdürlüğü döneminde ise Söylemez Kardeşler'e yönelik operasyonda ilk açığa alınan isimlerdendi. Üst düzey emniyet yetkilileriyle birlikte yargılandı, 1997'de serbest bırakıldı, ardından da 'delil yetersizliğinden beraat etti. Susurluk ve 'Bahçelievler katliamı' davalarının sanıklarından Haluk Kırcı'nın, 1996'daki firarına yardımdan da yargılandı. Çünkü, Kırcı yakalandıktan sonra, "Firarımıı organize eden Korkut Eken, Asayiş Şube eski Müdürü Sedat Demir ile telefonla görüşüp, talimat verdi" demişti. Ancak Demir'in, 'delil yetersizliği'nden beraatine karar verildi.

İdare mahkemesinin kararı
Sedat Demir beraat etse de, 'rüşvet alma, görevi kötüye kullanma, aranan suçlularla bağlantılı olma' gibi pek çok iddiayla yargılandığı için, İstanbul Emniyet Müdürlüğü'nde pasif bir göreve verildi. Aradan geçen 5 yıla rağmen de hiçbir aktif göreve getirilmedi. Tüm devreleri terfi ederek meslekte son nokta olan '1. Sınıf Emniyet Müdürü' rütbesini hak ettiği halde, geçtiğimiz yılki Emniyet Genel Müdürlüğü Polis Şurası'nda gerekçe gösterilmeksizin terfi ettirilmeyince yargı yoluna gitti. Ankara İdare Mahkemesi'nde, Emniyet Genel Müdürlüğü aleyhine dava açan Demir'in durumunu hakimler aylarca değerlendirdi. Sonunda 3 ay önce karar verilerek, terfi etmemesi için hukuki bir engel olmadığı belirlendi. Karara itiraz eden İçişleri Bakanlığı'nın dosyasını inceleyen hakimler, kararları yersiz bularak yargı kararıyla Demir'i terfi ettirdi.

VATAN

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber