Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdüründen Yozgatlı mucide destek

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Yrd. Doç. Dr. Osman Coşkun, Yozgat’ta güneş ve rüzgar enerjisinden ürettiği enerji ile evinin elektrik ihtiyacını karşılayan ilkokul mezunu inşaat işçisi Veysel Narin’i evinde ziyaret ederek çalışmaları hakkında bilgi aldı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 18 Ocak 2014 23:06, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdüründen Yozgatlı mucide destek

Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Elektrik Elektronik Yüksek Mühendisi Yrd. Doç. Dr. Osman Coşkun, eski Yozgat milletvekili olması sebebi ile Yozgat'ın gelişmesi ve kalkınmasıyla ilgili her türlü konuyla ilgili olduğunu söyledi. Coşkun, güneş ve rüzgar enerjisinden evinin elektrik ihtiyacını karşılayan Veysel Narin'i (48) evinde ziyaret ederek yaptığı çalışmalar hakkında bilgi aldıklarını belirterek, "Veysel Bey'i tanımaktan çok mutlu oldum. Veysel Bey inşaat işçisi, ilkokul mezunu ve bir elektrik mucidi. Ben elektrik elektronik yüksek mühendisi olarak kendisini izleyince açıkçası hayranlığımı gizleyemedim. Böyle bir hemşehrim olduğu için gurur duydum. Bu çalışmaların başta meslektaşlarım olmak üzere hepimize örnek olmasını diliyorum. Bu çalışmaları bizim yapmamız gerekirken Veysel Bey'in yapmış olması biraz düşündürücü olmakla birlikte, kendisini tebrik ediyorum. Milletvekili kimliğimle Enerji Komisyonu'nda uluslararası birçok toplantıya katıldım. Türkiye'nin enerji konusunu yakından biliyorum. Ülkemiz yüzde 98 doğal gazda, yüzde 92 petrolde, yüzde 30 kömürde olmak üzere enerjide ortalama yüzde 72 dışa bağımlı bir ülke. Bu sene havalar kurak geçti, şu anda barajlarda su seviyesi çok düşük ve önümüzdeki dönemde enerjide sıkıntı söz konusu. Bizim cari açıkta en büyük etken enerjide dışa bağlı olmamızdır. Enerjide dışa bağımlı olmak, bizim bağımsızlığımızı risk eden bir konudur. Dolayısıyla her evin güneşle, rüzgarla, yenilenebilir enerji kaynaklarıyla enerjisini bu şekilde elde etmesi ülkemiz açısından çok önemli. Hemşehrimizin bu çalışmasını çok önemsiyorum. Hem şirketimiz hem Enerji Bakanlığı nezdinde ilişkilerim bakımından bu çalışmaların daha da ilerlemesi, daha ekonomik hale getirip daha profesyonelce uygulanması noktasında yakından ilgileneceğim" diye konuştu.

Daha önce 500 kilovat kadar, şu anda da 1000 kilovat kadar ruhsat almadan bu tür enerji üretme imkanının bulunduğunu ifade eden Coşkun, "Yani her evin bedavadan güneşten elektriğini üretebilir hale gelmesi gerekir. İlkokul mezunu inşaat işçisi hemşehrimiz bunu yapmış ve başarmış, bizim bu çalışmayı bilimsel açıdan da değerlendirip eksiklerini tamamlayarak daha verimli, daha yaygın ve fabrikasyon hale getirmesi için gayret etmeliyiz. İnşallah ben bu çalışmanın takipçisi olup ihtiyaç duyduğu kaynaklara ulaşması için yakinen ilgileneceğiz. Yeniçeltek Kömür İşletmeleri olarak Sorgun

İşletmemizin idari bölümünde bu sistemi kuracağız. Yozgat'ta tüm halkımızın elektrik enerjisini güneşten bedava elde edebilmesi için böyle bir çalışmayı başlatmış olacağız" diye konuştu.

Rüzgar ve güneş enerjisinden evinin elektrik ihtiyacını karşılayan Veysel Narin, bu tür işlere çocukluğundan beri meraklı olduğunu belirterek, "Her zaman rüzgar ve güneş enerjisinden elektrik enerjisi üretmeyi hayal etmiştim, şimdi bunu gerçekleştiriyorum. Evimin bütün elektrik ihtiyacını güneş ve rüzgardan karşılıyorum. İlgilerinden dolayı da Milletvekilimiz ve Yeniçeltek Kömür İşletmeleri Genel Müdürü Osman Coşkun Bey'e teşekkür ederim" dedi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber