İKÇÜ 2014-2020 döneminde Erasmus'tan faydalanan üniversiteler arasına girdi

Türkiye Ulusal Ajansı tarafından yürütülen ve yükseköğretim kurumlarının birbirleri ve iş dünyası ile işbirliği yapmalarını destekleyen Erasmus Programına katılabilmek için giriş bileti hükmünde olan "Yükseköğretim için Erasmus Beyannamesi (Erasmus Charter for Higher Education) için Avrupa Komisyonu'na yapılan başvuru sonucu İKÇÜ 2014-2020 yılları için Erasmus Programından faydalanacak üniversiteler arasına girdi.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 19 Ocak 2014 16:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
İKÇÜ 2014-2020 döneminde Erasmus'tan faydalanan üniversiteler arasına girdi

İzmir Katip Çelebi Üniversitesi, 2014-2020 dönemi için tüm Avrupa'da Erasmus+ programı kapsamında başarılı olan 4147 yükseköğretim kurumu ile işbirliği anlaşması imzalayabilecek. Bu önemli uluslararasılaşma protokolü hakkında bilgi veren Dış İlişkilerden Sorumlu Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal, İKÇÜ'nün sadece uluslararası hareketlilik yapma hakkı elde etmekle kalmadığını aynı zamanda, çok çeşitli konularda proje yapma hakkını da elde ettiğini kaydetti. Türkiye'nin, programa katılım oranında İngiltere ve Almanya'dan sonra en başarılı üçüncü ülke olduğunu hatırlatan Rektör Yardımcısı Prof.Dr.Tancan Uysal, "Farabi ve Mevlana'da olduğu gibi Erasmus'ta da yoğun çalışma tempomuzla üniversitemizin uluslararasılaşma yoluna katkı koymaya devam edeceğiz. Geçtiğimiz bir yıllık süreçte bu anlamda çok iyi bir yol kat ettik. Önemli olan bu anlaşmaları imzalamanın yanında bu anlaşmaların içini doldurmaktır. Çok yakın gelecekte dünyanın her yerinden üniversitelerle işbirliği imkanına sahip olan bir İKÇÜ olarak ülkemize öncü bir dünya üniversitesi olacağız" dedi.

Erasmus'un faydalanıcılarına farklı bir dilde eğitim görme imkanı, farklı bir kültür içerisinde yaşam imkanı sağlayacağını söyleyen Rektör Yardımcısı Prof.Dr. Tancan Uysal, "Erasmus, Türkiye açısından gelen ve giden öğrencilerin birer elçi vazifesi gördükleri göz önüne alındığında önemli bir iletişim aracı niteliği de taşımaktadır. Akademisyen ve öğrencilerimiz farklı işgücü piyasasında istihdam edilme imkanı ve uluslararası iletişim beceri kazanma gibi önemli artılara sahip olacaklardır" şeklinde konuştu.

İKÇÜ'NÜN 2013 ERASMUS BAŞARISI

Erasmus Kapsamında 2013-2014 eğitim öğretim döneminde İKÇÜ Turizm Fakültesine 1 İspanya 3 Çek Cumhuriyetinden olmak üzere 4 öğrenci gelmiştir. Yine Erasmus personel hareketliliği kapsamında 1 Litvanya 4 Almanya olmak üzere 5 öğretim üyesi yine aynı fakülteye ders vermeye gelmişlerdir. İKÇÜ'den de 12 öğrenci ve 10 öğretim üyesi Avrupa'nın değişik ülkelerindeki üniversitelere ders vermeye gitmektedir.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber