Öğrenci velilerinden Kızılay'a kan bağışı

Nevşehir’de Kızılay Kan Merkezi ve Mehmet Gülen İlkokulu tarafından ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 20 Ocak 2014 09:35, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Öğrenci velilerinden Kızılay'a kan bağışı

Nevşehir'de Kızılay Kan Merkezi ve Mehmet Gülen İlkokulu tarafından ortaklaşa kan bağışı kampanyası düzenlendi. Kampanyaya öğrenci velileri büyük ilgi gösterdiler.

Türk Kızılayı Nevşehir Şubesi'ne bağlı Kızılay Kan Merkezi ve Mehmet Gülen İlkokulu tarafından ortaklaşa düzenlenen kampanya okul binasında gerçekleştirildi. Kampanyaya destek vermek için gelen velilere öncelikle görevli öğrencilerin yardımıyla kan bağış formu doldurtuldu. Kimlik bilgileri alındıktan sonra sağlık görevlileri tarafından tansiyon, ateş ve nabız ölçümleri yapılan bağışçılara kan verdikten sonra ise meyve suyu ve bisküvi ikram edildi.

Beraberinde İl Milli Eğitim Müdür Vekili Osman Balak ile birlikte kampanyanın gerçekleştirildiği Mehmet Gülen İlkokulu'nu ziyaret eden Nevşehir Valisi Mehmet Ceylan'da, kan bağışında bulunan veliler ile bir süre sohbet etti. Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen ve okul müdürü Hasan Çevik'ten kampanya ile ilgili bilgiler alan Vali Ceylan, bağışçılara teşekkür etti.

Kan bağışında bulunmanın bir vatandaşlık görevi olduğunu ifade eden Vali Ceylan, kampanyanın diğer okullarda da gerçekleştirilmesinin bağışçı sayısının artmasında önemli bir rol oynayacağını ifade etti.

Türk Kızılayı Nevşehir Şube Başkanı Cengiz Gülen ise, geçtiğimiz yıl Kızılay Kan Merkezi olarak 7 bin 500 ünite kan bağışı topladıklarını belirterek Nevşehir'in nüfusuna göre Türkiye'de en fazla kan bağışında bulunan 4. İl olduğunu vurguladı. Kan bağışı konusunda Nevşehirli vatandaşların büyük hassasiyet gösterdiklerini ve bundan mutluluk duyduklarını kaydeden Gülen, çeşitli özel ve kamu kuruluşları ile ortak düzenleyecekleri yeni kampanyalar ile bağışçı sayısını arttırmayı hedeflediklerini açıkladı.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber