İTÜ'de PKK gerginliği

Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 05:52, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin Maslak Kampusu'nda karşıt görüşlü öğrenciler arasında çıkan olaylarda üç öğrenci darp edildi, başına taş düşen bir öğrenci de yaralandı.

İstanbul Teknik Üniversitesi'nin (İTÜ) Ayazağa Yerleşkesi'nde karşıt görüşlü öğrenciler arasında meydana gelen olayda, 3 öğrenci darp edildi, başına taş düşen bir öğrenci de yaralandı. İTÜ'de her yıl düzenlenen ''Bahar Şenliği'' çerçevesinde Yurtsever Özgür Gençlik Hareketi'nin (YÖGEH) kurduğu çadırda terör örgütü PKK lehine yayınlar yapılmasını protesto etmek isteyen bir grup, yemekhane yakınında toplandı.

Ellerindeki Türk bayrakları ile sloganlar eşliğinde rektörlük önüne kadar yürüyen grup, burada İstiklal Marşı'nı okuduktan sonra yemekhane yakınına geri döndü.

ÖĞRENCİLER DARP EDİLDİ

Zaman zaman güvenlik kuvvetleriyle de tartışan grup, protesto ettikleri çadırlı grubun polis araçları ve yaya olarak duraklara götürülerek uzaklaştırılması üzerine dağıldı. Bu sırada, minibüse binen bir öğrenci ile okuldan çıkan başka 2 öğrenci, dağılan grup üyelerince darp edildi. Yemekhaneye asılan bir pankartı indirmeye çalışan başka bir öğrenci de pankartın tutturulduğu taşın kafasına düşmesi sonucu yaralandı. Yaralı öğrencilerin tedavileri, çevredeki hastanelerde yapıldı.

yenişafak

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber