Talim Terbiye Kurulu'nda bakanlığa borcumu öderim

Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 06:40, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı Talim Terbiye Kurulu (TTK) Başkanlığı'na getirilen Hasan Ali Yücel Eğitim Fakültesi Dekan Yardımcısı Doç. Dr. İrfan Erdoğan, görevi, önceki hafta yüzyüze görüştüğü Bakan Hüseyin Çelik'in bir sözü üzerine kabul ettiğini söyledi: "Bakan benim Milli Eğitim Bakanlığı bursuyla yurt dışında eğitim gördüğümü öğrenince, 'O zaman bakanlığa borcunuz var. Ben sizi birlikte çalışmak için davet ediyorum. Gelin bu borcu ödeyin' dedi. Kabul ettim."

Gazi Üniversitesi Eğitim Fakültesi Eğitim Bilimleri Bölümü mezunu olan, Milli Eğitim Bakanlığı bursu ile Columbia Üniversitesi'nde master ve doktora yapan 43 yaşındaki Erdoğan, hedefini şöyle açıkladı:

"Eğitim Reformu yapılırken öğretmenle kopukluk yaşandı. Bunu düzeltip il il dolaşacağım."

Erdoğan, "Talim Terbiye Kurulu eski Başkanı Ziya Selçuk ve Servet Özdemir'in kadrolaşma iddiaları ile istifasının ardından sizin bu görevi kabul etmeniz bazı şaibelere yol açmaz mı?" sorusuna, "TTK, cumhuriyetin kuruluşundan beri bakanlığa fikir üreten, çözümler üreten akademik bir kurum. Görevin bu boyutuyla ilgileniyorum" karşılığını verdi. "Siyasi görüşünüz hükümetle uyuşuyor mu?" sorusunu ise şöyle yanıtladı: "Türkiye'nin bugünkü genel siyasal yapısında kendimi ifade edebileceğim bir siyasi parti yok. Ama liberal olduğumu söyleyebilirim. Atatürk ilke ve devrimleri, bilimsellik ve çağdaşlık en temel dayanak noktamız olacaktır."

Bir kızı olan Erdoğan'ın eşi de bir devlet okulunda rehber öğretmen.

hürriyet

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber