Polikliniğinde çalışmayan doktorları dövdürdü iddiası

Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 07:50, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Ağrı'nın Patnos ilçesinde görev yapan iki doktor, özel bir poliklinik sahibi tarafından dövdürtüldükleri iddiasıyla savcılığa suç duyurusunda bulundu.

Patnos Devlet Hastanesi eski Başhekimi Kadın Doğum Uzmanı Opt. Dr. İsmail Keskin ile Aile Hekimi Uzmanı Servet Kurum, Tabip Odası seçimleri için gittikleri Van Patnos'ta esnaflık yapan birkaç kişinin saldırısına uğradıklarını iddia etti. Opt. Dr. İsmail Keskin'e 10 günlük iş göremez raporu verildi. Saldırının özel sağlık polikliniği sahibi M.L. tarafından yaptırıldığını ileri süren Keskin, ?M.L. polikliniğinde çalışmamı teklif etti, reddettim. Bu yüzden M.L.'nin adamları bana saldırdı. Savcılığa suç duyurusunda bulunduk.? dedi.

Olaya adı karıştığı iddia edilen poliklinik sahibi M.L. polis tarafından gözaltına alındı. M.L. gözaltına alınmadan telefonla Zaman'a yaptığı açıklamada, kendisine iftira atıldığını savundu. M.L., ?Olayla hiçbir ilgim yok. Bunların tümü polikliniğimi ve şahsımı karalamak ve rencide etmek için yapılmış bir oyundur.'' şeklinde konuştu.

Ağrı Valisi Halil İbrahim Akpınar ise saldırıyı kınadığını belirterek, yapılanların bir insanlık ayıbı olduğunu söyledi. Akpınar, ?Olaya adı karıştığı iddia edilen M.L. gözaltına alınıp adliyeye sevk edildi.'' şeklinde konuştu. Saldırının çıkar amaçlı gerçekleştiğini ifade eden Akpınar, idari yönden sonuna kadar olayın üzerine gideceklerini belirtti.

Doktorlara yapılan saldırı sonrası ilçedeki eczaneler tepki amacıyla kepenk kapattı. İlçede görev yapan doktorlar İlçe Kaymakamı Nevzat Şengök'ü makamında ziyaret ederek sorunlarını anlattı. Kaymakamlık çıkışında gazetecilere açıklamalarda bulunan Devlet Hastanesi Başhekim Vekili Semih Işıkgör, doktorların moralman çöktüklerini ifade etti. Dayak olayı üzerine ilçedeki doktorlar acil servis dışında perşembe gününe kadar çalışmama kararı aldı.

zaman

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber