21 Ocak 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 00:14, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
21 Ocak 2014 tarihli önemli gündem başlıkları

1- Cumhurbaşkanı Abdullah Gül, HDP Genel Başkanı Ertuğrul Kürkçü ve İstanbul Milletvekili Sebahat Tuncel ile TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve beraberindeki yönetim kurulu üyelerini, Çankaya Köşkü'nde ayrı ayrı kabul edecek.

(Ankara/11.00/14.00)

2- TBMM Başkanı Cemil Çiçek, eski Meclis başkanları onuruna akşam yemeği verecek.

(TBMM/19.00)

3- Başbakan Erdoğan Belçika'da

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, AB Konseyi Başkanı Herman Van Rompuy, AB Komisyonu Başkanı Jose Manuel Barroso ve Avrupa Parlamentosu Başkanı Martin Schulz'la ikili görüşmeler ve dörtlü zirve gerçekleştirecek.

Avrupa Parlamentosunda siyasi grupların başkanlarıyla da görüşecek Erdoğan, Belçika'ya Göçün 50'nci Yılı Sempozyumu'nda ve "TÜMSİAD Avrupa Buluşması"nda konuşma yapacak.

(Brüksel)

4- CHP, MHP ve BDP TBMM grupları toplanacak.

(TBMM/13.30/10.30/12.30)

YASAMA YÜRÜTME SİYASET

1- Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanı Faruk Çelik, TİSK Yönetim Kurulu Başkanı Tuğrul Kudatgobilik ve beraberindeki heyeti kabul edecek.

(Ankara/10.30)

2- TBMM Genel Kurulu'nda HSYK'nın yapısında değişiklik öngören kanun teklifi görüşülecek.

(TBMM/15.00)

3- CHP Genel Başkan Yardımcısı Erdoğan Toprak, partisinin il başkanlığında basın toplantısı yapacak, organize sanayi bölgelerini ziyaret edecek

(Konya/11.00)

4- AK Parti Genel Merkez Seçim İşleri Başkanlığı tarafından, parti genel merkezinde 13 ilin ilçe belediye başkan adayları açıklanacak.

(Ankara/12.30)

DÜNYA-DİPLOMASİ

1- Suriye'deki iç savaş ve bölgedeki yansımaları izleniyor.

(Şam/ Halep)

2- Mısır'da, İhvan üyeleri hakkındaki gözaltı ve yargılamalar, darbe karşıtı gösteriler ile anayasa referandumunun ardından yaşanan gelişmeler takip ediliyor.

(Kahire)

3- Güney Sudan'da hükümet güçleri ile eski Cumhurbaşkanı Yardımcısı Riek Machar liderliğindeki muhalif gruplar arasındaki çatışmalar ve krizin çözümü için Etiyopya'da taraflar arasında sürdürülen müzakereler izleniyor.

(Cuba/Addis Ababa)

4- Yükseköğretim Kurulu Başkanı Gökhan Çetinsaya, Dünya Eğitim Forumu'na katılacak.

(Londra)

5- Romanya Devlet Başkanı Traian Basescu, Filistin Devlet Başkanı Mahmud Abbas ile bir araya gelecek.

(Ramallah)

EKONOMİ

1- Merkez Bankası Para Politikası Kurulu ocak ayı toplantısı yapılacak

(Ankara/14.00)

2- Hazine Müsteşarlığı 14 ay vadeli kuponsuz devlet tahvilinin ilk ihraç ihalesini gerçekleştirecek.

(Ankara)

3- Türkiye İstatistik Kurumu 2013 yılı 4. çeyrek bina inşaatı maliyet endeksini açıklayacak.

(Ankara/10.00)

GÜNCEL

1- Gürcistan Cumhurbaşkanı Giorgi Margvelashvili, Uzundere ilçesindeki Öşvank Kilisesi ile Yusufeli ilçesindeki İşhan Kilisesi'ni ziyaret edecek, valilik tarafından onuruna verilen yemeğe katılacak, Arkeoloji Müzesi'nde incelemede bulunacak

(Erzurum/Artvin/11.30-16.45)

SPOR

1- Basketbolda FIBA EuroChallenge Kupası 2. tur K Grubu 2. hafta maçında, Royal Halı Gaziantep, deplasmanda Rusya'nın Triumph Lyubertsy takımıyla karşılaşacak.

(Moskova/17.30)

2- Voleybolda DenizBank Bayanlar CEV Şampiyonlar Ligi 12'li play-off turu rövanş maçında Eczacıbaşı VitrA ile Polonya'nın Atom Trefl Sopot takımları Burhan Felek Voleybol Salonu'nda karşı karşıya gelecek.

(İstanbul/17.30)

3- Voleybolda Erkekler CEV Challenge Kupası 8'li final turu rövanş maçında, İstanbul Büyükşehir Belediyespor, deplasmanda Avusturya'nın Hot Volleys takımıyla karşılaşacak.

(Viyana/20.00)

4- Yargıtay tarafından şike davasındaki cezaları onanan Fenerbahçe Kulübü Başkanı Aziz Yıldırım'ın, tatilde bulunduğu Fransa'dan dönmesi bekleniyor.

(İstanbul/21.00)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber