Suriyeli çocuğun ölümüne neden olan sanığa 25 yıl hapis cezası istemi

ADANA'da, kendisine yumruk ve taşlarla saldırdığını ileri sürdüğü kişilere av tüfeğiyle ateş ederken yoldan geçmekte olan Suriyeli 13 yaşındaki Abdullah Jevvadeh Sakka'nın ölümüne neden olduğu iddiasıyla tutuklanan 23 yaşındaki Sezgin Akay hakkında, 25 yıla kadar hapis cezası istemiyle dava açıldı.

Kaynak : DHA
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 11:33, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Suriyeli çocuğun ölümüne neden olan sanığa 25 yıl hapis cezası istemi

Olay, merkez Seyhan İlçesi, Dumlupınar Mahallesi'nde 27 Temmuz 2013'de meydana geldi. İddiaya göre, internet kafede çalışan Sultan Aslan, 12 yaşındaki U.K.'yı tokat atarak işyerinden kovdu. Evine giden çocuk, olayı ağabeyi 20 yaşındaki Mehmet K.'ya anlattı. Mehmet K. da işyerine giderek Sultan Aslan'a küfrederek tokat attı. İşyeri sahibi Sezgin Akay'ın da müdahalesiyle kavga çıktı. Bu sırada olay yerine gelen Mehmet K.'nın amcası 34 yaşındaki Erhan K. de kavgaya karıştı.

Çevreden gelenlerin müdahale etmesi sonucu kurtulan Sezgin Akay, işyeri yakınındaki evine giderek av tüfeğini getirdi. Sonra da kendisini tartaklayan ve tüfeği görünce kaçmaya başlayan amca yeğene ateş etti. Açılan ateş sonucu sokaktan bisikletiyle geçmekte olan Suriyeli Abdullah Jevvadeh Sakka vuruldu. Ensesinden yaralanan Sakka kaldırıldığı hastanede öldü.

Olaydan 5 ay sonra yakalanan cinayet zanlısı Sezgin Akay, Nöbetçi 4'üncü Sulh Ceza Mahkemesi tarafından tutuklandı. Akay, ifadesinde "Mehmet ile tartışırken amcası Erhan gelerek bana yumrukla vurdu. Yere düştüm. Sonra parke taşı ile vurmaya kalkıştı. Oradaki insanlar engel oldu. Sonra tüfek aldım. Mehmet tüfeği görünce kaçmaya başladı. Ancak Erhan küfretmeye devam etti. Ben de boş araziye doğru bir kez ateş ettim. Sonra çocuğun yaralandığını görünce panikleyip kaçtım" dedi.

Soruşturmasını tamamlayan Cumhuriyet Savcısı, olayla ilgili iddianamesini hazırladı. 4'üncü Ağır Ceza Mahkemesi'ne gönderilen iddianamede, Sezgin Akay hakkında 'olası kastla öldürme' suçundan 25 yıla kadar hapis cezası istendi. Akay'ı darp ettikleri ileri sürülen amca yeğen hakkında ise 'basit yaralama' ve 'hakaret' suçlarından 1 ile 3 yıl arasında hapis cezası talep edildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber