Konyaaltı'nda öğrencilere çevre eğitimi

Çevre bilincinin küçük yaşta kazanılacağı düşüncesinden yola çıkan Konyaaltı Belediyesi yürüttüğü “Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği” konulu öğrenci eğitim programını tamamladı.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 21 Ocak 2014 15:25, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Konyaaltı'nda öğrencilere çevre eğitimi

Çevre bilincinin küçük yaşta kazanılacağı düşüncesinden yola çıkan Konyaaltı Belediyesi yürüttüğü "Atık Yönetimi ve İklim Değişikliği" konulu öğrenci eğitim programını tamamladı.

Projenin teori kısmında 19 okulda yaklaşık 3 bin öğrenciye, "Geri Dönüşüm ve İklim Değişikliği" konularında eğitim verildi. Konyaaltı Belediyesi'nin projenin ikinci aşaması olarak öğrencilere atık yönetiminin hayattaki önemini yerinde anlattığı belirtilirken, Çevre Koruma ve Kontrol Müdürlüğünce yürütülen teknik gezilerin ilk etabında ASAT Hurma Atıksu Arıtma Tesisi'nin ziyaret edildiği bildirildi. Özel Antalya Deniz İlköğretim Okulu'nun minik öğrencileri, atıksuyun arıtım sürecini, ASAT Hurma Arıtma Tesisi'nde yerinde gördü.

Eğitim seminerleri ile 19 okulda 3 bin öğrenciye ulaştıklarını belirten Konyaaltı Belediye Başkanı Muhittin Böcek, şimdi de bu bilgileri pekiştirecek teknik gezilerle öğrencilere çevre bilinci aşılamak istediklerini söyledi. Başkan Böcek, Özel Antalya Deniz İlköğretim Okulu öğrencileriyle başladıkları teknik gezilerin ilk etabında ASAT Hurma Atıksu Arıtma Tesisi'nin ziyaret edildiğini, burada öğrencilere atıksuyun arıtım sürecini gösterdiklerini kaydetti. Başkan Böcek, bu gezi sonunda minik öğrencilerin suyun hayatımızdaki yerinin önemini çok daha iyi algıladığını söyledi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber