Sorunsuz tek sınav

Sekizinci sınıflar için bu yıl ilk kez uygulanan merkezi ortak sınav, hem öğretmenleri hem de öğrencileri memnun etti. Eğitimciler de sisteme tam not verdi.

Kaynak : Star Gazetesi
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 07:00, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Sorunsuz tek sınav

MERVE ENGİN

Temel Ortaöğretime Geçis Sistemi kapsamında ilk kez yapılan merkezi ortak sınav sonuçlarının genel olarak öğrencileri ve öğretmenleri tatmin ettiği, sistemle alakalı başlarda yaşanan çekincelerin aşıldığı bildirildi. Anafen Okulları Eğitim Koordinatörü Ali Fuat Yıldırım bu sistemin genel anlamda olumlu karşılandığını ve sınav sonuçlarının da tatmin edici olduğunu söyledi. Yıldırım, "Birinci ve ikinci dönem yapılacak Türkçe, Matematik, Fen ve Teknoloji ile İngilizce derslerinin ikinci yazılıları ve İnkılap Tarihi ve Atatürkçülük ile Din Kültürü ve Ahlak Bilgisi derslerinin birinci yazılılarından elde yüzde 70'lik paya sahip olacak. Yüzde 30'luk puan ise öğrencilerin 6, 7 ve 8. sınıf notlarından elde edilecek" diye konuştu.

Puanlar yükseltilebilir

Bilfen Okulları Ölçme- Değerlendirme Koordinatörü Güray Kaymaz ise nisan ayında yapılacak 2. merkezi ortak sınavların puanları yükseltmede iyi bir şans olduğunu belirtti. Kaymaz, "Uygulanan sınavda her ders için 20 soru sorulmuştu. Merkezi Ortak Sınav yapılan 6 dersin puanı, öğrencilerin yanlış cevapları dikkate alınmadan sadece doğru cevapları dikkate alınarak 100 tam puan üzerinden yapıldı. Tüm derslerin ortalamaları ile de 1. dönem ağırlıklı puan ortalaması hesaplanacak. Açıklanan sınav puanlarıyla 700 puanlık Ortak Sınav Puanının ve 100 puanlık Yıl Sonu Başarı Puanının %50 ağırlığa sahip olan kısmı elde edilmiş oldu. Öğrencilerin 2. Merkezi Ortak Sınavlarda bu puanlarını yükseltme şansları var" dedi.

RİSK ORTADAN KALKTI: Yeni sınav sisteminin en avantajlı yönü, öğrencilerin gireceği liselerin tek sınavla bselirlenmemesi olarak gösteriliyor. Sistem başlarda belirsizlik ortamı oluşturmuş olsa da, detaylar ortaya çıkınca çekinceler de yerini memnuniyete bırakmış oldu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber