Okullara bilgisayar teknolojileri sınıfı geliyor

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 14:12, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Milli Eğitim Bakanlığı'na bağlı 1500 okula bilgi teknolojileri sınıfı kurulması, 17 bin okula internet erişimi sağlanması ve internet abonelik maliyetlerinin Ulaştırma Bakanlığı'nca karşılanmasını öngören protokol imzalandı.

Protokol törenine katılan Ulaştırma Bakanı Binali Yıldırım, projenin maliyetinin 110 trilyon lira (110 milyon YTL) olduğunu ifade ederek, ''Evrensel Hizmet Fonu'ndan önemli bir bütçeyi Türk milli eğitimine, MEB'in ihtiyaçları için ayırdık'' dedi.

Protokole göre, Milli Eğitim Bakanlığı'nın belirlediği illerdeki okullara bilgi teknolojileri sınıfı kurulacağını, bunun için 24 bin bilgisayar alınacağını kaydeden Yıldırım, bunun 1500 bilgisayar teknolojileri sınıfı kurulması anlamına geldiğini kaydetti.

Yıldırım, Hızlı internet bağlantısında öğrenci sayısı itibariyle yüzde 90'a ulaştıklarını, kırsal kesimdeki yüzde 10 oranında öğrenciyikapsayan 17 bin okulda ise uydu ya da başka teknolojilerle hızlı internet bağlantısı sağlamayı hedeflediklerini belirtti.

Yıldırım, gelecek eğitim-öğretim yılına kadar projedeki işleri bitirmeyi hedeflediklerini, böylece büyük oranda bilgi iletişim teknolojileriyle ilgili önemli bir noktaya geleceklerini ifade etti.

Milli Eğitim Bakanı Çelik de Bilgi ve iletişim teknolojilerindeki hızlı değişime işaret ederek, 8 ve üzeri dersliğe sahip her okulda bir bilgisayar teknolojisi sınıfı olmasını, daha az derslikli okullarda belli sayılarda bilgisayar olmasını hedeflediklerini ifade etti.

Çelik, öğrencilerin yüzde 90'ının internet ortamına kavuştuğunu, ulaşılamayan yerler için kablosuz internet sağlayan wimax teknolojisi üzerinde çalışıldığını, bu sistemin yaygınlaştırılması halinde internetin ulaşamayacağı yerin kalmayacağını kaydetti.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber