Doktora tezine birincilik ödülü

Kütahya Dumlupınar Üniversitesi'nin (DPÜ) öğretim görevlilerinden Dr. Şerife Önder'in doktora tezi, SPL tarafından birincilik ödülüne layık görüldü.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 12:29, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Doktora tezine birincilik ödülü

Kütahya Sosyal Bilimler Meslek Yüksekokulu Öğretim Görevlisi Dr. Şerife Önder'in "İşletmelerin Kar Yönetimi Uygulamalarında Kurumsal Yönetim Yapılarının Etkisi İMKB üzerine Bir Uygulama" konulu tezi Finans Alanında Sermaye Piyasası Lisanslama Kurulu (SPL) tarafından birincilik ödülüne layık görüldü

Sermaye Piyasası Kurulu'nun (SPK) Yatırımcı Eğitimi Seferberliği kapsamında, Sermaye Piyasası Lisanslama Kuruluşu (SPL) tarafından "Sermaye Piyasası'nı Konu Alan Yüksek Lisans ve Doktora Tez Yarışması" düzenlendi.

2013 yılının finans alanında en iyi tezlerinin belirlendiği bu yarışmanın sonuçlarına göre "Doktora" kategorisinde Doç. Dr. Ahmet Ağca'nın danışmanlığında hazırlanan Dumlupınar Üniversitesi'nden Şerife Önder, "İşletmelerin Kar Yönetimi Uygulamalarında Kurumsal Yönetim Yapılarının Etkisi: İMKB Üzerine Bir Uygulama" başlıklı teziyle birinci oldu. Kurum olarak akademik bilginin önemine vurgu yapmak için böyle bir yarışma düzenlediklerini açıklayan Karabacak, akademik camiada yapılan çalışmaların, pratikte fayda sağlayacak ve karşılık bulacak yönlerini ortaya çıkarmanın, genel olarak piyasaya katkı sağlayacağını dile getirdi.

Tez Danışmanı Doç. Dr. Ahmet Ağca'da, danışmanlığını yaptığı öğrencisinin başarısından duyduğu memnuniyeti dile getirerek, öğrencisini kutladı ve başarılarının devamını diledi. (EFE)

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber