İmsak
Güneş
Öğle
İkindi
Akşam
Yatsı

VEDAŞ elektrik borcu faiz affına devam edecek

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), Muş İl Müdürü Mehmet Erbil, yoğun talep üzerine elektrik borcu faiz affına devam kararı aldıklarını söyledi

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 16:05, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
VEDAŞ elektrik borcu faiz affına devam edecek

Vangölü Elektrik Dağıtım Anonim Şirketi (VEDAŞ), Muş İl Müdürü Mehmet Erbil, yoğun talep üzerine elektrik borcu faiz affına devam kararı aldıklarını söyledi.

Erbil, gazetecilere yaptığı açıklamada, 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilere yönelik uyguladıkları faiz affı uygulamasının devam edeceğini ifade etti.

Gelen yoğun talep doğrultusunda şirketin yönetim kurulu kararıyla yeni bir faiz affı uygulaması başlattıklarını dile getiren Erbil, şöyle konuştu:

"Bilindiği üzere şirketimize 2013 öncesi borcu olan müşterilerimizden faiz alınmaması hususundaki uygulamamız 31 Aralık 2013 tarihinde bitmişti. Özellikle bölgemizde kış şartlarının çetin geçmesi, abonelerimizin para bulmada yaşadıkları sıkıntı, üreticilerin sattıkları ürün bedellerini henüz alamamaları, yüklenici firmaların hak edişlerini ilgili kuruluşlardan alamamaları gibi nedenlerden dolayı affın süresinin uzatılması yönünde şirketimize talepler oldu. Müşterilerden gelen talepler yönetim kurulumuza sunuldu. Türkerler Holding ve Şirketimiz Yönetim Kurulu Başkanı Kazım Türker başkanlığında toplanan yönetim kurulu, talepleri değerlendirerek affın bir süre daha devam etmesi yönünde karar aldı. Alınan kararla 2013 ve 2014'te borcu olmaması kaydı ile 2013 öncesi elektrik borcu olan müşterilerimizden gecikme faizi alınmayacak. Affın süresini müşterilerimizin talepleri belirleyecek. Yani şu an için kesinleşmiş bir süre bulunmamakta."

Katılımın istenilen seviyede olmaması durumunda affın sonlandırılacağını ve alacak takip davalarının işleyeceğini belirten Erbil, bu süreçte de borçtan dolayı elektrik kesim ve icra alacak takip çalışmalarının devam edeceğini, müşterilerin bir an önce faiz affı uygulamasından istifade etmesi gerektiğini dile getirdi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber