Erdoğan veto hakkında konuştu

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 10 Mayıs 2006 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, "Bizim hazırlamış olduğumuz yasa, şu andaki mevcut memur, mevcut işçiyi kapsamıyor. 65 yaşında emeklilik şu anda var zaten. Öyle memurlar var ki 9 bin iş gününü süreklilik arz etmek suretiyle doldurarak emekli oluyor" dedi.

Başbakan Recep Tayyip Erdoğan, Cumhurbaşkanı Ahmet Necdet Sezer'in, 5489 sayılı "Sosyal Sigortalar ve Genel Sağlık Sigortası Kanunu"nu, bazı maddelerinin bir kez daha görüşülmesi için TBMM'ye iade etmesiyle ilgili olarak, "Bizim hazırlamış olduğumuz yasa, şu andaki mevcut memur, mevcut işçiyi kapsamıyor. 65 yaşında emeklilik şu anda var zaten. Öyle memurlar var ki 9 bin iş gününü süreklilik arz etmek suretiyle doldurarak emekli oluyor" dedi.

Erdoğan, Avusturya'ya hareketinden önce Esenboğa Havalimanı'nda düzenlediği basın toplantısında bir gazetecinin, "Selanik'te Atatürk Evi'ndeki şeref defterinde yer alan yazıyla ilgili Fethi Dördüncü hakkında dava açmayı düşünüyor musunuz" sorusunu, "Şu anda avukatlarım o konu üzerinde çalışıyor" diyerek yanıtladı.

Bir başka gazetecinin, AK Parti Genel Başkan Yardımcısı Dengir Mir Mehmet Fırat'ın konuyla ilgili yaptığı açıklamaları anımsatması üzerine de Erdoğan, "Dengir Bey'in, Cemil Bey ile olan ifadesi bir nükte, latife... Bu inceliği herhalde ayırt edemediniz" dedi.

Erdoğan, bir gazetecinin, "Sayın Cumhurbaşkanı Sosyal Güvenlik Reformu ile ilgili kanunu veto etti. 65 yaşında emekli olmanın imkansız olduğunu söyledi. 65 yaşında emekli olunabileceğine inanıyor musunuz? Yasada bu doğrultuda bir değişiklik yapılması söz konusu mu" sorusuna, "Arkadaşlarım onun üzerinde çalışıyorlar" yanıtını verdi ve şöyle devam etti:

"Bizim şu anda hazırlamış olduğumuz yasa, şu andaki mevcut memuru, mevcut işçiyi kapsamıyor. İkincisi, 65 yaşında emeklilik, şu anda var zaten. Kim için var? Memur için var ama öyle memurlar var ki 9 bin iş gününü süreklilik arz etmek suretiyle doldurarak emekli oluyor. Şu an da memurlarda emeklilik 25 yıldır. İşçilerde 5 bin iş günüydü. Şimdi o da aynı yere geliyor. Bütün sosyal güvenlik kurumlarını birleştiriyoruz. Bu 2036'dan itibaren devreye girecek. O zamana kadar sistemin içinde olanlar mevcut yasaya göre zaten emekli olacaklar. Burada yanlış bir bilgilendirme yapılıyor. Bizi üzen de bu..."

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber