HSYK ile ilgili teklif TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti'li İnceöz: "Ortada bir yargı kararı varmış gibi algı yönetimi yapıyorsunuz"

Kaynak : Anadolu Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 20:24, Son Güncelleme : 15 Ağustos 2021 18:58
HSYK ile ilgili teklif TBMM Genel Kurulu'nda

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz, muhalefetin 17 Aralık operasyonunun ardından ortada bir yargı kararı varmış gibi algı yönetimi yaptığını söyledi.

TBMM Genel Kurulu'nda, HSYK'nın yapısında değişiklik öngören teklifin görüşmeleri sürüyor.

Teklifin birinci bölümü üzerinde söz alan CHP Aydın Milletvekili Bülent Tezcan, "Bu teklif yolsuzluğun ve hırsızlığın üstünü örtmek için hazırlanmış bir kanun teklifidir" görüşünü savundu.

"Teklifin üstüne ayakkabı kutuları ve para makinelerinin gölgesi düşmüştür" diyen Tezcan, "Teklifte, hırsızın ayak izleri vardır" dedi.

Anayasa'dan kaynağını alan yargıyı doğrudan doğruya yürütmenin kontrolü altına alınmaya çalışıldığını öne süren Tezcan, "Bu, Anayasayı ilga suçudur, toptan darbecisiniz" diye konuştu.

MHP İstanbul Milletvekili Celal Adan, "Beş bakan buraya gelseydi ve 'bize hırsız diyen namerttir, dokunulmazlığımızı kaldırın' deselerdi ekonomi de zora girmezdi. 'Biz buradayız, çalmadık' deselerdi, Türkiye bütün bunları yaşar mıydı? Yaşamazdı. Bu yüreği ortaya koysalardı, garibin, fukaranın sırtına yüklediğiniz ekonomik depreme de sebebiyet vermemiş olacaksınız. Hükümet, ekonomiyi zarara soktuğundan dolayı da sanık sandalyesine oturacaktır" dedi.

AK Parti Aksaray Milletvekili İlknur İnceöz de yargının, birilerinin arka bahçesi olduğunu ifade ederek, "Yargı, milletin bahçesi olsun" diye bu düzenlemeyi yaptıklarını söyledi.

Anayasa'ya aykırılığı bulunmayan düzenlemelerin sebebinin yolsuzlukların üstünü örtmek olmadığını söyleyen İnceöz, muhalefet milletvekillerine "Algı yönetimiyle milletin zekasıyla alay ediyorsunuz" diye seslendi.

Sataşmadan söz alan CHP Grup Başkanvekili Akif Hamzaçebi, "3 y ile geldiniz 3 y ile gideceksiniz. Sayın Kılıçdaroğlu'nun fezlekesi ikinci günde Meclis'e gelmişken, bakanların fezlekesi hala gelmedi" ifadelerini kullandı.

MHP Grup Başkanvekili Oktay Vural, "Bu kadar somut deliller varken, ayakkabı kutuları, para kasaları, tapeler ortada dururken, asıl algı yönetmi yapanlar, 17 Aralık'ı paralel yapıya, çetelere, uluslararası komploya bağlayanlardır" dedi.

Yeniden söz alan İnceöz, "Siz, ortada bir yargı kararı varmış gibi algı yönetimi yapıyorsunuz" diye konuştu.

TBMM Genel Kurulu'nda, toplantı yeter sayısının bulunmaması nedeniyle birleşime bir saat ara verildi.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber