Dört kişinin öldüğü kazayla ilgili mahkeme karar verdi

Tekirdağ Limanı’nda, 2012 yılında denize uçan otomobilde dört kişinin öldüğü kazayla ilgili davada Liman Müdürü Ali M., 8 yıl hapis cezasına çarptırıldı

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 22 Ocak 2014 22:27, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Dört kişinin öldüğü kazayla ilgili mahkeme karar verdi

Mahkeme, liman müdürüne iyi halden indirim yaparak cezasını 6 yıl 8 aya çekti. Ali M, kazada ölenlerin ailelerinin toplam 9 bin TL'lik avukatlık ücreti ile 2801 TL'lik yargılama giderini de ödeyecek.

Kazada hayatını kaybeden Eriş ailesinin fertlerinden Ümit Eriş; "Olayın hep takipçisi olduk. Kararla birlikte belki ihmal yaşanabilecek olayların önüne geçilir" diye konuştu.

Selvi ve Mustafa Gülhan çifti 27 Haziran 2012'de evlenecekti. Aileler, Selvi Eriş'in çeyizini Kırklareli'ye götürmek için İzmir'de kamyona yükledi. Çift kamyona, aileler Vecdet Eriş'in aracına bindi. Yolculuk Bandırma'ya kadar sorunsuz geçti. Otomobil ve kamyondakiler Bandırma-Tekirdağ arasını feribotla geçti. Feribot saat 04.00'te iskeleye yanaştı. İskelenin aydınlatmaları çalışmadığı için etraf karanlıktı. Feribottan ilk olarak Vecdet Eriş otomobiliyle indi. Birkaç metre sonra sağa dönmesi gerekirken, yön tabelası olmadığı için düz devam etti ve otomobil denize uçtu. Çevredekiler denize atlayarak yardım etmeye çalışsalar da Aysel ve Vecdet Eriş ile Zeynep ve Ahmet Gülhan çifti hayatlarını kaybetti.

İLK KEZ KONUŞTULAR

Verilen kararın ihmal edilen sorumlulukların varlığını açığa çıkardığını belirten Ümit Eriş, "Bu olayla ilgili bir takım ihmaller nedeniyle aile olarak hep bunun hukuksal anlamda takipçisi olduk. Önemli bir gelişmedir. Bu nokta da hukuk sistemine saygı ve güvenimiz tamdır" diye konuştu.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber