TBMM Genel Kurulunda ve Komisyonlarda bu hafta görüşülecek konuları görmek için tıklayın

Haber Giriş : 18 Ocak 2004 22:18, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
TBMM Genel Kurulunda ve Komisyonlarda bu hafta görüşülecek konular

Geçen haftayı Kamu Yönetimi Temel Yasa Tasarısı'nın tartışmalarıyla geçiren Meclis, bu haftaya da sözkonusu tasarının ne zaman görüşüleceğini belirleyerek başlayacak. AK Parti, hafta başında toplanarak konuyla ilgili karar verecek.

Hazine Müsteşarlığı'nın, Türk Telekom'daki bazı yetkilerinin Ulaştırma Bakanlığı'nca kullanılmasını ve Aycell-Aria birleşmesinin usul ve esaslarına ilişkin düzenlemeleri içeren yasa teklifi, bu hafta TBMM Genel Kurulu'nda ele alınacak.

Kamu bünyesindeki vakıf ve dernekleri yeniden düzenleyen tasarının da bu hafta yasalaşması bekleniyor.

TBMM Genel Kurulu'nun bu hafta yapacağı toplantılarda, uluslararası anlaşmaları içeren yasa tasarılarının yanı sıra, öğretmen ve eğitim uzmanı yetiştiren yükseköğretim kurumlarında parasız yatılı veya burslu öğrenci okutma ve bunlara yapılacak sosyal yardımları yeniden düzenleyen yasa tasarısının de görüşülmesi planlanıyor.

TBMM'deki ihtisas komisyonları da bu hafta gündemlerindeki yasa tasarısı ve tekliflerini ele alacak.

Plan ve Bütçe Komisyonu, 20 Ocak Salı günü, Türk Lirası'ndan 6 sıfır atılması ile geçen hafta görüşmeleri tamamlanamayan Sosyal Yardımlaşma ve Dayanışmayı Teşvik Fonu'na tüzel kişilik kazandıran yasa tasarısını; 21 Ocak Çarşamba günü ise yatırımların ve istihdamın teşviki ile bazı kanunlarda değişiklik yapılmasına dair yasa tasarısını ele alacak.

Sağlık, Aile, Çalışma ve Sosyal İşler Komisyonu, 20 Ocak Salı günü, SSK ve BAĞKUR'dan emekli olanların maaşlarına 2004 yılının birinci ve ikinci 6 ayında yüzde 10'ar zam yapılmasını içeren yasa tasarısını görüşecek.
haberx.com

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber