Adaylığı merak edilen başkan son sözü söyledi

Uşak Belediyesi’nin bağımsız Başkanı Ali Erdoğan 30 Mart Yerel Seçimlerinde aday olup olmayacağını 5 Şubat 2014 tarihinde kamuoyuyla paylaşacağını belirtti.

Kaynak : İhlas Haber Ajansı
Haber Giriş : 23 Ocak 2014 21:55, Son Güncelleme : 27 Mart 2018 00:42
Adaylığı merak edilen başkan son sözü söyledi

Bağımsız olarak belediye başkanlığı görevini sürdüren Ali Erdoğan, yeniden aday olup olmayacağı yönündeki söylentilere cevaben kendisine ait sosyal medya hesabından açıklamada bulundu. Ali Erdoğan yaptığı paylaşımda şunları belirtti; "Üç dönemdir şahsıma gösterilen ilgiden dolayı tüm hemşerilerime teşekkür ediyorum. Yaklaşan yerel seçimlerde de vatandaşlarımızın yoğun ilgisi ile karşılamaktayım. Bu ilgi nedeniyle aday olup olmayacağım yönünde kararımı 05 Şubat 2014 tarihinde vereceğim. Alacağım kararı bu vesile ile vatandaşlarımız ile paylaşmış olacağım." dedi.

Ali Erdoğan, herhangi bir parti mensubu olmamasına rağmen yapılan çeşitli anketlerde ilk sıralarda olması ve Uşak halkından yoğun talep görmesinden dolayı gündemdeki yerini koruyor. Mecliste en çok sandalyeye sahip 3 büyük partinin Uşak adaylarını açıklamasına rağmen Ali Erdoğan'ın da adaylığı Uşak'ta seçmenlerin eğilimini değiştireceği öngörülmekte. En son olarak Ali Erdoğan ismi CHP Uşak belediye başkan adayı olarak gündeme gelmişti. CHP Genel Merkezi'nin Ülke genelinde özellikle Ankara, İstanbul ve Hatay büyükşehir belediye başkan adaylarındaki kararı tartışma konusu olurken, Ali Erdoğan'ında ismi de en çok tartışılan isimlerden olmuştu. CHP Uşak Milletvekili Dilek Akagün Yılmaz'ın sert tepki göstermesi ve CHP Genel Başkanı Kemal Kılıçdaroğlu ile yaptığı son görüşmede mevcut adaylardan biri ile Uşak'ta seçimi kazanma sözü vermesi MYK üyeleri üzerinde etki bırakarak, son anda Ali Erdoğan'ın CHP Uşak adaylığı geri çektirmişti.

Ali Erdoğan'ın 5 Şubat'ta vereceği kararı aday olma yönünde olursa, muhtemelen DSP, DYP veya BBP' den aday olması bekleniyor.

Bu Habere Tepkiniz

Sonraki Haber